fredag, februari 10, 2006

En bajsbrun historia

Peter Wolodarski får frispel på dagens ledarsida i DN. Ibland hör Peter storstadsbor säga att de tänker rösta på Centerpartiet. Detta är tydligen inte acceptabelt pga. Centerpartiets bajsbruna historia, ja bitvis är den verkligen bajsbrun.

Kanske är det så att vi borde skriva en vitbok, kanske gör det att det bruna suddas ut? Jag tror tyvärr inte det. Vår historia är vad den är, med eller utan bok. Det enda man kan göra är att be om ursäkt, för idéer som formulerades 50 år innan jag föddes.

Ska Centerpartiets politik idag dömas utifrån vad som var då? Att vi inte publicerat en bok, innebär det att vi inte tagit tag i frågorna?

En inte allt för vild gissning är att Peter röstade på Folkpartiet i förra valet. Ett parti som idag inte klarar av att stå upp för de liberala värderingarna, som vill ha både språktest och övergångsregler. Är det bättre?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja för att inte nämna moderaterna som ju har en sådan fläckfri historia...

Anonym sa...

Attitydmätningarna är entydiga. Störst främlingsfientlighet finns bland resurssvaga och lågutbildade, i riksdagspartiernas fall alltså bland Socialdemokrater och Centerpartister.

Marie sa...

Magnus, skärp dig!

Centerpartiet är det parti som är "svenskast" i riksdagen, dvs. har minst invandrare. Det är en stor brist och något vi jobbar hårt med. Jag är uppvuxen i den Svenska myllan, där finns det inte heller särskilt många invandrare, tyvärr, de skulle behövas.

Men det är väl klart att jag har vänner som är invandrare, vad tror du egentligen?

Marie sa...

Egentligen borde jag inte ens svara. Varför behövs de? Hur skapades det som vi idag kallar för "svenskt"?

Genom influenser från andra kulturer. Det finns en orsak till att man 500f.kr hade en utvecklad kultur runt medelhavet - där möttes människor från olika kulturer.

På samma sätt är jag övertygad om att ett homogent samhälle kommer att stagnera, samtidigt som ett mångkulturellt samhälle kommer att utvecklas.

Marie sa...

Magnus! Smickrande att du ägnar ett helt blogginlägg åt mig. Dock tycker inte jag att du är riktigt lika intressant och avböjer därför att kommentera din smörja.