söndag, april 30, 2006

1:a maj

Klockan är 08:03, det är söndag, jag har redan hunnit lägga i en tvätt. Nu sitter jag i min säng och funderar på om jag är galen. Man borde sova nu.

I morgon är första maj. Förra året skrev jag om sossarnas benägenhet att demonstrera mot sig själva, den tanken gäller fortfarande. I år funderar jag mest över hur många rutor som kommer vara hela på tisdag.

I fredags ringde jag till Företagarna i Örebro. De hade hunnit gå hem från jobbet, men telefonsvararen var på. Jag möttes av följande meddelande:

- Välkomna till företagarna i Örebro. Vi träffas åter på tisdag. På måndag är vi inte på kontoret, även om vi inte direkt tänker gå i demonstrationstågen.

Fritt citerat. Jag tänker jobba på måndag och jag hoppas att alla som är lediga får en riktigt skön dag. Jag hoppas även att de tar sig en funderare på hur alla arbetslösa ungdomar, som är hemma varje dag, ska ta sig in på arbetsmarknaden. Vi behöver fler bra idéer.

4 kommentarer:

Marie sa...

Nickersson, tack för komplimangen. Men jag är nog tyvärr urbota dum.

Kan inte du tala om vem ni demonstrerar mot, eller vad som är ert syfte? Rimligtvis borde ni ju kunna genomföra i stort sett det ni vill. Om inte i Sverige, så i alla fall i Katrineholm, där har ni ju alltid styrt.

Upplys mig gärna, jag vill veta.

Tim Svanberg sa...

I Ronneby lyckades sossarna locka drygt 10 personer.

Annie sa...

Men du Nickersson,

Jag är nästan lika snäll som Marie.

Om ni nu faktiskt har innehaft makten i nästan 75 år och varit i toppläge hela tiden så känns väl demonstrationer av det slaget ganska onödiga.

Är inte det ett tecken på att det saknas en smula handlingskraft? För det kan väl inte ta mer än 75 år att införa ett rättvist samhälle?

Anonym sa...

Ja och i kristianstad demonstrerade nationalsocialistisk front för rashygien och folkgemenskap, fanns det några cufar med där kanske?

Bondeförbunder brukar ju gilla vissa demonstrationer på 1:a maj mer än andra...