tisdag, maj 23, 2006

Rattfylla blir PR-boost

Det känns lite extra att vara förbannad på en värmländsk nationalsymbol, men just denna gång spelar det ingen roll. Sven-Erik Magnusson har kört rattfull.

Kvällspressen fylls med spaltmeter efter spaltmeter. Du kan till och med läsa Sven-Eriks egen version av vad som hänt, han ångrar sig givetvis djupt. På samma sida finns en länk till ett reportage om Sven-Ingvars fantastiska 50-åriga karriär. Det skiter jag i.

Det är vidrigt att en rattfylla blir en PR-boost, eller att man som Kicki Danielsson kan komma tillbaks gång på gång efter att ha begått ett grovt brott. Kicki och Sven-Erik kan skratta sig lyckliga att de blev tagna av polisen. Den yttersta konsekvensen av rattfylla är nämligen långt mer fruktansvärd - att man dödar någon annan.

De senaste åren har fyra unga människor dött på grund av rattfylla bara i min hemkommun. Det var bekanta till mig och vänner till mina syskon, i en liten kommun känner alla varandra på ett eller annat sätt. Varje dag kör minst 14 000 människor rattfulla i Sverige. Tänk på det och skit i kvällspressen. Läs istället på denna sida.

1 kommentar:

Anonym sa...

Då är det extra bra med EU och ett avskaffat alkoholmonopol, samt lögnerna om detsamma inför folkomröstningen. Framför allt som vi vet utifrån all tillgänglig forskning att sådana dödsfall som du beskriver kommer att öka. Men vafan, frihet liksom.