fredag, juli 21, 2006

Spam på bloggen

Det har drattat in en hel radda spam-kommentarer. Något som jag tidigare varit förskonad mot, därför får man nu skriva in ett par bokstäver för att kunna kommentera. Bara så att ni vet.

söndag, juli 16, 2006

Allt går att sälja

Det är varmt ute, tro mig. Idag har jag gått från svagt brun till vackert kräftröd. När det är varmt vill man gärna dricka vatten, om man som jag är en lättköpt människa köper man gärna vatten på flaska.

Hittdade en artikel på expressen.se -vattenbluffen!

"Förra året såldes sju miljoner liter stilla flaskvatten i Sverige. Totalt såldes 148 miljoner liter vatten på flaska. Vatten på flaska är plötsligt en miljardindustri.- Och trenden tycks lyckligtvis hålla i sig, säger Peter Mattsson, vd på svenska bryggareföreningen.

Men är det inte märkligt att vi betalar för något som nästan är gratis? Coop X-tras bordsvatten är till exempel inget annat än vanligt kranvatten.- Jag vet egentligen inte varför det är så. Jag tror att det handlar om att man köper bekvämlighet. Men det handlar också om hur vi attraheras av varumärken, marknadsföring med mera.

Men man får betala dyrt för dessa bekväma droppar. Buteljerat vatten kan utan vidare kosta 20 kronor litern. En liter kranvatten kostar 3 - öre."

Ur ett miljöperspektiv är det givetvis helt mongo att vi köper vatten i flaska, i övrigt kanske man inte riktigt kan prata om en bluff, däremot ett intressant fenomen.

Detta är mitt huvudargument för mycket, bland annat för lantbruket. Om svenskar köper kranvatten för 666 gånger mer än priset när du tappar ditt eget vatten, vore det väl inte helt omöjligt att lite marknadsföring skulle kunna få svenskar att köpa svensk mat. Det handlar om livsstil, marknadsföring och mervärde.

fredag, juli 14, 2006

Arvika... igen.

Nu har jag luskat lite, de lack och läderprydda har tydligen inte samma outfitt till vardags. Då vet man det.

Jag har träffat massor av människor som tröttnat på sosseregeringen, men tyvärr har jag också träffat de som hellst skulle ha Kim Jong-il som ledare. Det har kastat grus och träflisor på oss idag. Yttrandefriheten är tydligen inte så viktig när det gäller meningsmotståndare.

MUF hade vissa problem med att sätta upp tältet.















Daniel och Karolin tog en lite paus.

Arvikafestivalen

Dag två av Arvikafestivalen är precis på väg att ta sin början. Gårdagens äventyr presenteras här i en bôtten - tôppen lista...

Tôppen:
Att man faktiskt kan fixa en festival med unga ideella krafter. Härligt oorganiserat, fast ändå inte.

Blandningen av folk.

Wokkad Älg.

Alla gamla kompisar som ramlade in i tältet.

Bôtten:
Att det tog en natt innan någon hade klottrat på vårt tält - tack!

Att vissa har problem med att vara trevliga.

Dagens mission blir att ta reda på om folk verkligen har på sig sina "lack och läder-outfitts" även till vardags, eller om man dammar av dem till festivalen. Återkommer med svar.

torsdag, juli 13, 2006

Helt normal...

Igår var jag på Arvikafestivalen för att sätta upp Centerpartiets tält. Jag hann komma till Arvikas första rondell innan jag insåg vilken genomtrist människa jag är. Inga platådojor, jag klär mig sällan i lack och läder, mitt hår är brunt, jag lyssnar mest på kommersiell radio och jag har ingen piercing.

Jag började fundera på varför det är så, varför vissa människor väljer att vara mer mainstream än andra. Livet är förmodligen väldigt mycket roligare i rosa dreads, men det skulle se ganska fånigt ut om jag fick en försenad tonårsrevolt nu.

onsdag, juli 12, 2006

Kakan kan aldrig bli större.

Sverige har fått en ny naturlag. Kakan har en viss storlek och kan aldrig bli större. Jag syftar på gårdagens debatt om nyinförande av deltidspension, ett gäng fackpampar menar att för att få in unga på arbetsmarknaden måste någon annan kliva ut. Summan av alla jobb är uppenbarligen konstant.

Vårt största problem är att så få arbetar, det ska man tydligen lösa genom att pensionera fler - smart. Häll i mer bakpulver då växer kakan, det är inte omöjligt, jag lovar.

måndag, juli 10, 2006

Sexig förpackning

Äntligen hemma efter en fantastisk vecka på världens näst vackraste plats - Visby. Det har varit fullt ös och även om jag i praktiken har haft ganska god tillgång till internet har det varit svårt att hinna med bloggen.

Dagens fundering gäller snygghetsfaktorn i Almedalen. Politik handlar mer och mer om att förpacka ett budskap, men även om att ge människor en förpackning som säljer. Politik är av naturen ganska osexigt, men lyckas man hitta människor som klär bra i baddräkt kan även politiken bli intressant för den breda masssan. Det verkar i alla fall vara så det resoneras.

Tv4 hade visning av badmode med ungdomsförbunden, och på expressens blogg är det snarare regel än undantag att epitetet "snygga" sätts framför kvinnliga politiker eller tjänstemän. Vill du läsa hela listan över vem som var snyggast i Almedalen klicka här.

Nedan hittar du ytterliggare ett par exempel på snygga brudar.

"Bloggen såg för ett par minuter sen snygga Therese Bengtsson springa runt i Almedalen med ett jättefång center-ballonger i ena handen."

"Vackrast i Almedalen ska tydligen Ann-Therese Enarsson vara, uppger flera källor för Expressen"

"Snygga KDU-ordföranden Ella Bohlin stannade just till hos er bloggare - för att ta farväl."

"Bloggen såg i går kväll snygga Filippa Reinfeldt hänga i baren på Donners brunn tillsammans med Leif Gripestam"

"Snygga TV3-reportern Monica Ohlsson och fotografen Line Desiré Forsman delar rum på Gotland. "

Noteras ska dock att jag inte hittade exempel på snygga karlar, de verkar däremot vara väldigt trevliga, samt ypperligt kompetenta.

"Hennes trevlige kille, muf-ordförandens pressekreterare Henrik Nerlund, syntes inte till."

"Trevlige GP-reportern PA Rehn och Svenskans Ola Billger "

"Två duktiga killar som samlat på sig mycket skvaller i Almedalen: Markus Lindblad och Johan Thor."

"Bloggen råkade hamna bredvid DigitalTV-kommissionens trevliga chef Pierre Helsén på restaurang Underbar."

"Trevlige Arman Teimouri på reklambyrån Hot Coffeee trivdes på Donners brunn."

Politiken behöver hottas upp, det är jag den första att skriva under på. Jag är vanligtvis inte en moraltant och jag tycker att expressens politiska blogg kan vara riktigt underhållande. Jag gör helt enkelt en reflektion över att det inte längre räcker att vara en kompetent politiker, du bör vara snygg också.

måndag, juli 03, 2006

Gamla och gult geggigt vatten

I går talade Göran Persson i Almedalen. Fokus låg på de äldre och på miljön. Skolpolitiken nämndes också, Göran konstaterade att det någonstans långt borta kanske finns en skola som inte riktigt fungarar som den ska.

Riktigt skarpsinnigt. Frågan är bara vem som är ansvarig för att skolan som kanske finns någons stans långt där borta är kass, eller för att det suger att vara pensionär. Frågan är också om inte vattnet i Östersjön var gult även förra året...

lördag, juli 01, 2006

Centerpartistisk ironi

Tillbaks i Stockholm på en mellanlandning innan Almedalen. Äntligen trådlöst bredband, var tvungen att ta igen lite nyhetssurfande och hittade denna länk på dn.se

Gamla valaffischer från Centern och bondeförbundets tidigare valkampanjer. Det är tur att utvecklingen går framåt skulle man kunna säga. Spana särskilt in 1994 års valaffischer, ironi fungerar inte alltid i tryckt form.