Politik

Vi bor i ett fantastiskt län. Här är vi envisa, påhittiga, driftiga, och originella . Kort sagt, vi har potential att vara en del av Sverige dit människor flyttar och där tillväxten är hög. Ändå är det inte riktigt så. Värmland borde bli länet där tappade sugar är precis lika ovanligt som förekomsten av jantelagen. Värmland ska vara länet där människors idéer tas till vara, hit ska människor flytta och här ska företagsamheten gro värre än ogräset.

Unga Värmland

Över 1000 unga i Värmland har inget jobb att gå till. Det är slöseri utan dess like, vi missar nya idéer, färsk kompetens och unika erfarenheter. Jag vill ge unga bättre möjligheter att få ett jobb – eller att skapa sig ett eget jobb genom att starta ett företag.
Därför vill jag:
- Skapa en mer flexibel arbetsmarknad
- Införa en jobbpeng för den som är arbetslös, då kan du själv välja arbetsförmedling
- Skrota åldersgränsen för att få Starta-eget-bidrag
- Alla värmländska gymnasieelever ska erbjudas möjligheten att delta i Ung Företagsamhet
- Inför en F-skattsedel från födseln
- Inför ett lån som liknar studielånet för den som vill starta företag

Jämställda Värmland

Sverige är nästan sämst i Europa när det gäller kvinnors företagande. Och i Värmland startar färre kvinnor företag än i Sverige i övrigt. Det är många missade möjligheter. Värmland förlorar jobbtillfällen och kvinnor missar chanser att tjäna pengar och bestämma över sin egen vardag. Fortfarande har flera av Värmlands kommuner inte infört LOV, lagen om valfrihet, som ger människor möjlighet att välja vem som ska utföra en välfärdstjänst och som ger kvinnor fler arbetsgivare att välja mellan, eller större möjlighet att starta företag.
Därför vill jag:
- Göra det ännu enklare att starta företag i offentlig sektor
- Göra Lagen om valfrihet, LOV, obligatorisk
- Utöka avdraget för hushållstjänster
- Inför ett avdrag för riskkapital