måndag, juli 10, 2006

Sexig förpackning

Äntligen hemma efter en fantastisk vecka på världens näst vackraste plats - Visby. Det har varit fullt ös och även om jag i praktiken har haft ganska god tillgång till internet har det varit svårt att hinna med bloggen.

Dagens fundering gäller snygghetsfaktorn i Almedalen. Politik handlar mer och mer om att förpacka ett budskap, men även om att ge människor en förpackning som säljer. Politik är av naturen ganska osexigt, men lyckas man hitta människor som klär bra i baddräkt kan även politiken bli intressant för den breda masssan. Det verkar i alla fall vara så det resoneras.

Tv4 hade visning av badmode med ungdomsförbunden, och på expressens blogg är det snarare regel än undantag att epitetet "snygga" sätts framför kvinnliga politiker eller tjänstemän. Vill du läsa hela listan över vem som var snyggast i Almedalen klicka här.

Nedan hittar du ytterliggare ett par exempel på snygga brudar.

"Bloggen såg för ett par minuter sen snygga Therese Bengtsson springa runt i Almedalen med ett jättefång center-ballonger i ena handen."

"Vackrast i Almedalen ska tydligen Ann-Therese Enarsson vara, uppger flera källor för Expressen"

"Snygga KDU-ordföranden Ella Bohlin stannade just till hos er bloggare - för att ta farväl."

"Bloggen såg i går kväll snygga Filippa Reinfeldt hänga i baren på Donners brunn tillsammans med Leif Gripestam"

"Snygga TV3-reportern Monica Ohlsson och fotografen Line Desiré Forsman delar rum på Gotland. "

Noteras ska dock att jag inte hittade exempel på snygga karlar, de verkar däremot vara väldigt trevliga, samt ypperligt kompetenta.

"Hennes trevlige kille, muf-ordförandens pressekreterare Henrik Nerlund, syntes inte till."

"Trevlige GP-reportern PA Rehn och Svenskans Ola Billger "

"Två duktiga killar som samlat på sig mycket skvaller i Almedalen: Markus Lindblad och Johan Thor."

"Bloggen råkade hamna bredvid DigitalTV-kommissionens trevliga chef Pierre Helsén på restaurang Underbar."

"Trevlige Arman Teimouri på reklambyrån Hot Coffeee trivdes på Donners brunn."

Politiken behöver hottas upp, det är jag den första att skriva under på. Jag är vanligtvis inte en moraltant och jag tycker att expressens politiska blogg kan vara riktigt underhållande. Jag gör helt enkelt en reflektion över att det inte längre räcker att vara en kompetent politiker, du bör vara snygg också.

4 kommentarer:

Magnus Persson sa...

Nja, efter vad du skrivit räcker det att vara kille och dessutom trevlig, det går också bra. Vilken bild det ger av den svenska jämställdheten, lämnar jag som övning åt kommentarsläsaren att klura ut...

Anonym sa...

Var fanns politiken på expressens blogg? Det presenterades så jävla mycket som är lugnt intressantare än vad någon b-kändis hade på sig. Men högerns politik kanske är så läskig att man vill få folk att tänka på annat.

Anonym sa...

Jag vill bara meddela att jag frilansade under Almedalsveckan och enligt Expressens lista så är jag minsann femte snyggaste mannen. Det är inte dåligt det. Håll bättre koll nästa år!
/andreas mattsson

Marie sa...

Hmm, Grattis! Nu menade jag ju inte att det inte fanns snygga män på Almedalen, utan helt enkelt att de inte fick ett snygg-epitet på expressens blogg.