tisdag, januari 16, 2007

En av mina hundra höjdare

Idag fick vi celebert besök på riksorganisationen. Therese Thörner kikade förbi. Om jag fick göra en lista över mina egna personliga hundra höjdare skulle Therese få en av toppplaceringarna. Therese kommer från Säffle men har idag varit på besök i den kungliga Hufvudstaden för att söka visum på Amerikanska ambassaden.

I visumansökan skrev Therese "cowgirl" som svar på typ av sysselsättning under vistelsen i USA. Therese råkar dessutom vara brorsdotter till Tina Thörner, som just nu är kartläsare i Dakkarrallyt. Tina och Therese är uppenbarligen ganska snarlika namn eftersom Therese titt som tätt blir uppringd av journalister från diverse tidningar.

I slutet av december ringde studentradion i Kalmar och ville ha en intervju med Tina. Therese förklarade missförståndet, killen från studentradion frågade då om inte Therese kunde tänka sig att låtsas vara Tina. Det är inte så noga, hävdade han... Therese backar inte för spännande utmaningar och därför kan jag härmed avslöja för er som hört en intervju med Tina Thörner i Kalmar studentradio att man bör ta den med en nypa salt.

Det är bara Therese som på frågan om hur många som bor i Säffle kan slå ut armarna, peka ut över ett öde torg i och svara; "- Men, det ser du väl, såhär många." eller som kommer på idén att köra a-traktor från Säffle till Uddevalla...

Det är skönt med människor som är unika. Jag önskar Therese ett stort lycka till med Cowgirlkarriären i Montana.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bara inte journalisterna ringer och frågar Tina när nästa skiva kommer ut, och varför hon har bosatt sig i Sverige, och varför en sextioårig rockfarmor ska köra dakar-rallyt. :)

Anonym sa...

Tjenna tjenna, får tacka för placeringen bland topparna! ;o) Har varit Cowgirl nu i 3½ månad, kan melddela att ordet Cowgirl är lika poppis som cowboy här, todde jag hade hittat ett unikt ord, "cowgirl", men här står det cowgirl på var och varannan tröja för tjejer. Har även hittat mig en cowboy, som är John Deere mekaniker. Bättre kan det inte bli! Gillar americanska män, de öppnar bildörren åt en vare sig man ska in eller ut ur bilen... De öppnar förresten de flesta dörrarna i ens väg... Riktiga romantiker... ;o) Ha det så bra och hälsa gänget!