måndag, juni 25, 2007

Way to go Centerpartiet

På partistyrelsen förra måndagen beslöt sig Centerpartiets partistyrelse att ställa sig bakom ett avskaffande av CSN. Eftersom jag var tjänstgörande på CUF-mandat i partistyrelsen kan jag rapportera att det rådde total enighet om detta.

Idag rapporterade Ekot om beslutet och det har varit fullt ös hela dagen. Kritiken har i stor utsträckning varit positiv, de som kritiserar förslaget verkar tycka att CSN är en alldeles ypperlig myndighet. Märkligt.

Banker klarar uppenbarligen av att låna ut pengar till alla andra och till allt annat än studenter och studier - där är det tvärstopp. Med privata baker som långivare och staten som garant skapas en sund konkurrens och därigenom bättre villkor. Det blir svårt att övertyga mig om att en statlig myndighet kan ge bättre villkor och service än flera tusen banker och bankkontor runt om i Sverige.

Lyssna gärna på studio ett där jag debatterar detta med s-studenters nya ordförande.

4 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Länken du lade ut funkar inte för mig. Jag kommer däremot in på rätt sändning via:

Marie i Studio Ett

För övrigt mycket bra debatterat Marie! Vi vill ha mer bra reformer som försvaras idéologiskt istället för med snömos! (som det varit alldeles för mycket av från borgar-håll på sistone)

Anonym sa...

Äntligen!
Det är ju obegripligt att studentkårerna inte drivit detta sedan länge.

Eller egentligen inte....
Att CUF och du - Marie - tar tag i detta gissel väcker hopp.
Hopp om locket av för studenternas inkomst och kanske, kanske, kanske också ett så länge efterlängtat avskaffande av kårobligatoriet...

Riktigt bra radioinsats, Marie!

Ingrid Gustafsson sa...

Håller med de två föregående komentarerna. Du gjorde det jätte bra i radion. Håller med dig. Kan bara säga en sak: Kör hårt!

Mikael sa...

Shit va bra debatterat Marie! Gillar verkligen det sista du sa: "Men då är det frågan om man vill att alla ska få det lika dåligt...", hehe. Det är ju så.