lördag, november 01, 2008

Ungefär som på TVMina fötter värker som tusan. Det blir lätt så när man måste stå på samma fläck i fyra timmar, vilket krävdes för att få en plats nära podiet när McCain idag höll rally i Springfield, Virginia. Gänget kring McCain har definitiv inte gett upp, och när tusentals republikaner skanderade ”drill baby drill” i kör så reste sig håren på mina armar. Dock snarare av obehag än något annat.
McCain himself höll sig strikt till det tal han hållit så många gånger förr, som ska summera upp och knyta ihop den stora kampanjsäcken. Tyvärr saknade han helt magik och känslan var ungefär som när man slår på tv:n och ser honom på CNN. Korrekt, säkert och tryggt – men knappast inspirerande. Plastigt, är nog ordet att använda både om honom och hans fru.

Inte heller går buskapet ihop. Den gamla veteranen McCain ska fräscha upp i Washington. Han ska revolutionera den politik som drivits av en snubbe från hans eget parti, som han dessutom har stött i över nio av tio omröstningar. Han lovar också att minska statens kostnader, men talar inte om varken hur eller när.
Country first. Är budskapet, före vad då, kan man fråga sig… Nej, en förmiddag i McCains sällskap gjorde mig än mer övertygad om att ytterligare fyra år med republikanerna i vita huset vore tämligen förödande.
Roligast idag var ändå att vi spanade in socialdemokraternas vikarierande partisekreterare Håkan Juholt i publiken. Han trängde sig givetvis fram till VIP-plats på läktaren bakom McCain, och såg faktiskt ut att trivas ganska bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du får verkligen en upplevelse för livet!:) Men jag ser verkligen fram emot att få träffa dig och alla andra på jul i värmland! Hoppas du får en bra avslutning (demokratisk seger) på din USA vistelse:)
Kram!

Anonym sa...

Håller helt med dig. Bush har misslyckats och då lär det inte vara en blek kopia av honom som kan göra de nödvändiga förändringarna.

Have fun // b

Lars Nyborg sa...

Jag tror nog att du och Juholt tillhör samma vänsterfalang i denna fråga.
Kram på dig där väst! /Lars