onsdag, juli 27, 2011

Anders Behring Breivik på näthinnan?

Det ofattbara hände i Oslo och på Utöya och ingen kan vara oberörd. Att människor, unga och gamla, faller offer för terror är fruktansvärt, oavsett var i världen det sker. Men att attacken riktas mot ett politiskt ungdomsläger, i vårt grannland, gör att katastrofen kommer mig så oerhört nära.

Igår kväll gjorde jag en insats med löparskorna, denna gång i ett friluftsområde utanför Stockholm. Ensam, mitt ute i en ganska enslig skog slog det mig; människor som Anders Behring Breivik kan stå bakom ett träd i elljusspåret, människor som han finns kanske, i närheten av vårt regeringskansli, på våra gator, i vår kollektivtrafik. Det ökade min puls, förlängde mina steg och fick mig att titta en extra gång över axeln mellan träden.

Just precis detta är syftet med terror. Att slå in en kil av rädsla och misstro i människor. En liten sten i skon som skaver, som inkräktar på vår frihet, vår vilja att gå ut på kvällarna, vår vilja att springa själva på ett elljusspår i skogen, eller att skicka våra barn på ungdomsläger.

Anders Behring Breivik vill att hans bild ska finnas på vår näthinna när vi möter blicken hos en främling. Jag vägrar. Min frihet ska inte begränsas av en galnings störda hjärna. Han vinner aldrig.

1 kommentar:

Unknown sa...

Ja, jag är ju inte dummare än att jag fattar själv vilken draksådd detta är. Den här informationen sipprar ju sakta men säkert, obevekligen, ut till patienterna. Efterhand lär det ta hus i helsicke.

Det är dock ett ofrånkomligt ont. För det här mordiska kvacksalveriet får ju bara inte fortsätta.

För övrigt kan jag inte annat. Det sårade, jagade villebrådet vänder i flykten och går till angrepp mot sina förföljare. Endast så kan jag döva den ångest PSYKVÅRDEN tillfogar mig. Satans djävla KLÅPARE, det är vad de är!

Den psykiatriska nyfascismen måste krossas till varje pris.

Psykiatriska patienter drivs till självmord. Självmorden ökar kraftigt PRECIS som jag misstänkte.

Nu efterlyser jag en annan statistik. Hur är utvecklingen i statistiken över MORD begångna av psykiatriska patenter? "vansinnesdåd"?

Det finns all anledning att misstänka att den statistiken ökar parallellt. Både mord och självmord begås i desperation. Och den politiskt styrda psykiatriska nyfascismen gör ju all vad den kan för att öka den allmäna ångestnivån hos ifrågavarande patientgrupp. Det är fullständigt vanvettigt. SINNESSJUKT.

Och sen har vi hela det förbannade korrumperade politiskt-mediala maktetablissemanget: de kan omöjligt skylla ifrån sig sedan, "vi hade ingen aaaaaaning" - för de visste allihop, alldeles utmärkt.

Det har JAG sett till. Jag ENSAM.

http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/06/anna-odell-gjorde-ratt?page=7