torsdag, mars 31, 2005

Datorer...

Att blogga kan vara beroendeframkallande, kolla in Fredrick Federleys blog för ett avskräckande exempel. Vi andra, dödliga människor, är bara måttligt beroende, men här uppstår dilemmat. Vad händer då datorerna satt i system att motarbeta dig? Först och främst, varför ska man egentligen använda ett kodspråk för att få en snygg blog? Det innebär att mitt försök till ett proffsigt forum, för mina inte lika proffsiga åsikter blir ett platt fall innan jag ens har börjat...

Karlar är bra att ha -ibland. Vissa saker är helt enkelt så ointressanta att jag är glad att slippa lära mig. Tur då att de finns, dessa grottmänniskor som fortfarande tycker det är kul att skriva obegripliga hieroglyfer. Bara man blir tillräckligt förbannad så fixar de det mesta.

Min största skam i livet är när jag på ett märkligt sätt fick för mig att en kille vid namn Johan jobbade på ett dataföretag. Sagt och gjort, när min dator började krångla ringde jag denna Johan och sa med en vänlig ton att han skulle komma och laga min dator. När Johan med förundrad röst svarade att han hoppade på kryckor och höll på att renovera huset, blev jag arg.

Dagen efter kom Johan hoppandes upp för våra fyra trappor och lagade min dator.

Jag förväntade mig en saftig faktura, men förutsatte att problemet var löst. Dagen därpå var datorn lika kass igen. Jag slängde mig på luren och ringde Johan, tonläget var nog inte särskilt mjukt, Johan kom återigen hoppandes på kryckorna, såhär höll vi på ett tag, för problemet löste sig inte. Jag blev mer och mer förbannad tills den dag min kära kollega frågade vad Johan gjorde på jobbet varje dag... Han jobbar ju för vårt supportföretag, svarade jag. -Nej sa hon, han är ljustekniker på Säffleoperan.

Så kan det gå, killen förtjänar jordens ursäkt men jag har ännu inte samlat nog med mod.

Min plötsligt påkomna särartsfeminism beror nog på att datorer har en tendens plocka fram det sämsta hos mig. Förmodligen är det inte min kvinnliga könstillhörighet som orsakar error i systemen, utan mina högst personliga egenskaper. Det är klart att det finns en massa kvinnor som behärskar hieroglyfernas språk, det är bara mycket roligare att generalisera...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha! Tja jag kan ju inte säga att jag e så där överdrivet förvånad. Du har ju en egenhet att få redan piskade killar att lyda som nickedockor.