tisdag, mars 29, 2005

Om bäverjakt...

Jag minns sommaren 2004 för många saker, vissa går inte att nämna här, andra är mer uppenbara och vissa är rent ut sagt speciella.

Almedalen var en speciell händelse, jag satt på en gräsmatta och lyssnade på en kort tant i skinjacka som pratade om bävrar - wierd, men ändå, såhär när snön precis börjat smälta bort efter ännu en mörk vinter minns jag orden hon använde, tanten i skinjackan. Bävrarna har skapat en bild i mitt huvud, ett arbetsamt djur som bygger sin egen tillvaro, envis och driftig som få, ni som försökt spränga bort en bäverdam vet vad jag menar...

Tanten i skinjackan - Maud, menade att det är så vi ska bygga Sveriges välfärd, Bäverns egenskaper ska premieras, vi ska gynna företagsamhet och kreativitet. Samtidigt måste vi ha ett socialt skyddsnät för den dag dammen brister.

Ibland funderar jag på om inte vår stadsminister bedriver organiserad bäverjakt, regeringen lägger förslag om att alla med halvtid ska erbjudas heltid och företagen får betala mer och mer av kostnaden för sjukskrivningarna, en småföretagare skattar bort 60-70%, aktier beskattas i många fall dubbelt. Märkligt att nyföretagandet minskar samtidigt som konkurserna ökar?!?

99,2 procent av alla företag är sk. småföretag, de står för en tredjedel av den totala sysselsättningen. Den dag ni ser Göran och Co komma rusande med infrastrukturpaket och statliga stödåtgärder för att rädda dem, den dagen ska jag rita ett fett kors i taket. Tills dess är det stadsministerjakt som gäller, 2006 tar vi över...

Inga kommentarer: