söndag, juni 04, 2006

Känns lite som en reklamfilm

Jag har bävat i månader för Evin Rubars dokumentär om centerpartiet. Evin ringde mig i veckan med kompletterande frågor, att dokumentären ännu inte var färdig gjorde mig ännu mer nervös. Spekulationerna har flödat på kansliet och ikväll var det äntligen dags...

Kort sagt kan man säga att mina farhågor inte befarades, inte alls faktiskt. Temat var centerpartiets högervridning, men för oss indoktrinerade kändes det mest som en timmes stillsam underhållning. En del bittra fd. centerpartister fick vädra sina tankar och Maria Ranka talade sig varm om CUF.

Dessa dokumentärer kändes som vårens tv-höjdare men visade sig bli ett antiklimax. Jag undrar om någon utanför den politiska sfären har orkat titta.

12 kommentarer:

Bulten i Bo sa...

Personligen tycker jag att det är rätt fascinerande att ni kan ändra er kärnkraftpolitik (det som varit partiets hjärteämne under minst 20 års tid) 180 grader utan att det blir några större interna protester mot det. Det borde det ha blivit!

Om det är så illa att antalet aktiva medlemmar inte är så särskilt många fler än de som du har i din blogglista, då är det ju mer lättförklarligt att en Timbro-stylad ordförande utan några större besvär kan vända på kuttingen.

Men för demokratins överlevnads skull hoppas jag att jag har fel och att det fortfarande finns en folkrörelse kvar i centern!

Annie sa...

Klart det finns en folkrörelse kvar i centern, det finns enormt många ideellt arbetande medlemmar runt om i landet som driver sin centerpartistiska fråga och sitt lokala engagaémang.

Naturigtvis så finns det också medlemmar som inte tycker om att vi nu lämnat årtalsexercisen och de möter vi när vi är ute och resre runt.Men då vi förklarar anledningen, d v s att vi ser växthuseffekten som ett mer överhängande hot än ev läckor i kärnkraftverk så förstår många av de som idag är skeptiska att realpolitiken är mer miljövänlig och mer trovärdig.

Bulten i Bo sa...

Men då vi förklarar anledningen, d v s att vi ser växthuseffekten som ett mer överhängande hot än ev läckor i kärnkraftverk så förstår många av de som idag är skeptiska att realpolitiken är mer miljövänlig och mer trovärdig.

Växthuseffekten är ju inget nytt.

Finns det någon centerblogg där man läsa ett riktigt brandtal mot kärnkraften? Eller är alla får i Federleys hage?

Marie sa...

Att ett parti byter åsikt i en fråga kan också vara ett uttryck för att medlemarnas åsikter har förändrats. Centerpartiet är (tack och lov) inte en betongkoloss med ett statiskt tankesätt.

Centerrörelsen har ca 80 000 medlemmar. Är de inte nöjda med hur politiken sköts kan man räkna med att man får höra av dem.

Nickersson sa...

Tog du bort min fråga, Marie? Eller postade jag den aldrig? Jaja, den här värmen kan göra en lite dizzy.

Min fråga var: När du skriver "centerrörelsen", vad räknar du in då för något? LRF? Centralföreningarna? För jag har ytterligt svårt att tro att ett 5-6%-parti har 80000 medlemmar.

H

Nicklas

Marie sa...

Niklas! Du skickade nog aldrig frågan. När jag säger Centerrörelse räknar jag ungdomsförbundet, centerkvinnorna, centerstudenter och centerpartiet.

http://www.centerpartiet.se/templates/StartPageLevel2.aspx?id=3833

Bulten i Bo sa...

Är de inte nöjda med hur politiken sköts kan man räkna med att man får höra av dem.

Bra, då upprepar jag min fråga. Var finns de centerbloggar som sågar centerns och Federley-revisionismens utförsäljning av partiets hjärtefråga, dvs det okompromissbara kärnkraftmotståndet!

Någon av dessa 80000 måste väl ha upprättat en sådan, eller?

Bulten i Bo sa...

Centerrörelsen har ca 80 000 medlemmar.

I risdagsvalet 2002 fick centerpartiet 328428 röster, av alltså vilka minst var fjärde skulle vara från en medlem.

Jag misstänker att du töjt begreppet "cirka" till bristningsgränsen!

Anonym sa...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»

Anonym sa...

Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
»

Anonym sa...

Nice! Where you get this guestbook? I want the same script.. Awesome content. thankyou.
»

Anonym sa...

I find some information here.