lördag, september 16, 2006

En fantastisk kvinna


Idag har jag fått förmånen att träffa en av Sveriges verkliga politiska pionjärer och en av mina största idoler. Karin Söder.

Karin är född och uppvuxen i Frykerud, några mil söder om Västra Ämtervik. Hennes pappa var lärare på skolan i Ämtervik och familjen har ett sommarhus i skogen ovanför gården där min mamma bor. Som om inte detta var meriterande nog, hon var även Sveriges första kvinnliga partiledare och Utrikesminister.

Vi träffades på Stureplan och slog följe upp mot Åhlens, Karin tog täten och vi andra hade uppenbara problem att hänga på. Under tiden förhörde sig Karin om hur det är med min gammelfaster, pappa och hans nya fru. Vi hann även avverka Göran Persson, Linus Brodin, inställningen till homosexuella samt kommunpolitiken i Sunne.

Karin är fantastisk. Jag önskar att jag en gång blir som henne.

4 kommentarer:

Lars Nyborg sa...

Frykerud ligger ett par mil SÖDER om Ämtervik, inte norr om...

Anonym sa...

Ehh... rabiat spritförbudsivrare - glöm inte det. Knappast en liberal hållning.

Marie sa...

Lars: nu är det ändrat, man gör många galna saker i en valrörelse. Snurrar runt kompassen tillexempel.

Det är klart att Karin och jag inte är överens i alla sakfrågor. Maud brukar säga att man ska ta historien med sig in i framtiden. Fälldin och Söder är två människor jag gärna tar med mig in i framtiden, helt enkelt eftersom vi har mycket att lära av dem.

Flavian sa...

Var det inte hon som sänkte hastighetsgränsen till 90 km/h på motorvägarna samtidigt som man fick blåsa på i 110 på norrlandsvägarna och stängde systemet på lördagar trots att hon sägs vara tämligen försupen?