måndag, februari 05, 2007

Semlor är gott

Och nu ska de tydligen GTS-märkas. Garanterad traditionell specialitiet för dig som inte hade koll på det. EU-kommissionen ska avgöra hur den ultimata traditionella Svenska semlan ska se ut.

Saker och ting ska bevaras precis så som de är just nu, för vi lever nämligen i den bästa av världar och utveckling är av ondo. Pust, jag blir så trött.

4 kommentarer:

Leo Pierini sa...

Men Marie,
visst är det väl bra att saker bevaras så att vi kan känna igen oss i vår historia? Precis som monarkin skapar en bra stämning hos folket gör väl bevarandet av den gamla semlan också det.
/Leo

Marie sa...

Hej Leo! En snabbtitt på wikipedia visar att semlan från början bara var en slät bulle, den har traditionellt ätits med varm mjölk som spetsades med lite salt - mums! Från början var den även pudrad med kanel.

Min poäng är att semlan inte alltid har sett ut som den gjör idag. Det vi äter på tisdag är en produkt av utveckling. Om folk tänkte som vi gör idag för hundra år sedan hade vi ätit kanelsemlor med salt mjölk även idag.

Anonym sa...

Grejen är ju att semlor egentligen inte är så goda. Är liksom bara en torr bulle med massa äcklig grädde i. Det dumma är att man liksom tvingar sig själv att äta eländet och dessutom tvingar sig att tycka att det är acceptabelt gott.

Tacka vet jag mandelkubb!

Anonym sa...

Här är semlan numera:
http://images.frick.egetforum.se/blog/uploaded_images/semlor-737009.jpg