tisdag, juli 10, 2007

Meningslöst SSU?

I gårdagens tal lanserade Mona Sahlin idén om ett ungdomsråd. 30 ungdomar från hela sverige ska ingå, rådet ska tydligen inte bara bestå av politiskt engagerade ungdomar. Någonstans här blir det lite konstigt. På socialdemokraternas hemsida kan man läsa följande:

"Upp på scenen välkomnade Mona Sahlin sedan två av ungdomspanelens medlemmar, Danish Sial från Bandhagen i Stockholm och Emeli Lanninge från Eskilstuna, som båda gav sin syn på högerregeringens ungdomsfientliga politik och om ungdomars krav på att bli tagna på allvar."

Att både både Emeli och Danish är SSU:are, framgår inte av texten på hemsidan. Istället verkar det som att två slumpmässigt utvalda ungdomar ställer sig på en scen i Almedalen och pratar om "högerregeringens ungdomsfientliga politik".

Det ungdomsråd som Mona nu planerar att inrätta kommer förmodligen att i huvudsak bestå av SSU:are. Om jag var medlem i det socialdemokratiska ungdomsförbundet hade jag nog varit en smula förbannad idag. Det är märkligt att sveriges största politiska ungdomsförbund inte har kraft nog att kommunicera ungdomars behov och vilja till sitt moderparti. Istället plockas en klick ut och döps om till ett ungdomsråd. Förtroendekapitalet för SSU verkar vara en smula lågt...

3 kommentarer:

David C. Bernvi sa...

yipp, ordet sosse lär bli ett lågt ord framöver.

Grattis på födelsedagen för övrigt!

Anonym sa...

nerru marie, att sossarna inrättar en grupp ungdomar som kan agera rådgivare och komma med idéer till partiledaren, det kan enbart vara positivt.
SSU kommer fortfarande vara sveriges största motståndsrörelse och även om vi inte likt de borgliga ungdomsförbunden får jobba under regeringens tak varje dag, så har vi kontakt med både partiledare och övriga förtroendevalda i rörelsen.
Jag är inte förbannad, snarare glad över att Mona:s tal lyssnade på rekordpublik. Och centern drog hur många åhörare?

Marie sa...

Intressant Kalle. Flera andra SSU:are har instämt i mina tankar och konstaterat att detta är en markering från partiet. Deras inställning har varit att det är dags att kavla upp ärmarna och återta den makt man en gång hade. Det är en sjukdomsinsikt som du verkar sakna.

Kul att Mona hade många åhörare. Det gynnar nog oss mer än er.