torsdag, februari 14, 2008

Obama får mig att rysa

Vi pratar ofta om behovet av en förnyad politisk kommunikation. Men det är inte mycket som görs, förnyelsearbetet resulterar ofta i en tafflig youtube film, i stil med socialdemokraten Juholts "röjsågsfilm".

Det amerikanska valet är intressant på många sätt. Ett av dem är Obamas kampanjmetoder. På my.barackobama.com kan du skapa din egen blogg, delta i diskussioner, få information om kampanjen, skicka mail och hitta nya vänner. Ett eget Obamafacebook ungefär.

Visserligen är jag egentligen mer ett fan av Clinton, men det finns många saker som talar för Obama. Här kommer ett exempel.

Via SvD:s ledarblogg hittade jag följande film. Rysningarna vill aldrig ta slut och det om något är ett tydlig tecken på att filmen fyller sitt syfte - att förmedla en känsla snarare än ett politiskt budskap. Helt lysande.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Clinton? Sluta låtsas att du är liberal.

Anonym sa...

Jag tycker att filmen känns läskig. Får sekt-wibbar.

Marie sa...

Annonym; det är svårt att överföra svenska politiska värderingar på det amerikanska valet. Förutsättningarna är annorlunda, och det politiska systemet ser annorlunda ut.

Det finns saker med både Obama och Clinton som man knappast skriver under på. Handelspolitiken, men framförallt Irakpolitiken...

Det finns dock en sak jag är säker på, jag skulle aldrig rösta på en värdekonservativ republikan.