tisdag, mars 17, 2009

Dags att lämna medeltiden bakom sig

Påven verkar ha svaret på det mesta. Med de fåniga kläderna kommer uppenbarligen en uråldrig visdom. Problemet är bara att livet blir rätt svårt i det heliga landet om Påven får bestämma (och det får han ju uppenbarligen).

Ha inte sex. Om du ändå har det, andvänd inte preventivmedel. Om du skulle bli gravid, be först om ursäkt för att du begick otukt, tacka sedan gud för hjälpen att bli förälder. Gör för guds skull inte abort - ens om du är en nioårig flicka som har blivit våldtagen av din styvfar och väntar tvillingar. (klicka på länken och lyssna på en kvinna från den svenska Katolska kyrkan som försvarar bannlysningen av mamman till den våldtagna nioåringen, och bristen på bannlysning av förrövaren)

Idag har Påvens djupa kunskap och humanism dessutom tagit sig uttryck i det goda rådet; kondom hjälper inte mot hiv-smitta.

Vi har ägnat de senaste åren att diskutera Islam. Sanningar, osanningar och fördomar har stötts och blötts. Det är dags att vi också tar tag i diskussionen om den för oss ofta mer närstående Katolska kyrkan. Jag har tröttnat på mossigheten, bakåtsträvandet och den totala bristen på respekt för människors rätt att fatta egna beslut.

Resten av samhället har lämnat medeltiden bakom sig, det är dags att Katolska kyrkan gör det också.

Inga kommentarer: