söndag, december 10, 2006

Meninglöst i Salem

Igår tågade ett gäng vilsna skinnskallar i Salem, denna promenad äger varje år rum för att helgonförklara en mördad skinnskalle. På sedvanligt pompöst sätt kallar man den Salemmarschen.

Som en motreaktion mot detta väljer vänsterorganisationer under samlingsnamnet ”Nätverk mot rasism” att tåga samma dag. Nazism och rasism i alla dess former ska bemötas. Så långt verkar vi vara överens. Men sen händer det något, vänstersidans demonstration spårar ur då de vägrar lämna området efter att deras tillstånd har gått ut.

Polisen går in med hästar och kravallstyrka. Både demonstranter och poliser skadas, fyra demonstranter grips för anstiftan till misshandel. Nazisternas demonstrationståg däremot går utan incidenter.

Naturligtvis finns det en och annan som nu kommer att hävda att den ondskefulla polisen har som yttersta syfte att misshandla personer med Palestinaschal, det tror jag inte på. Däremot tror jag att "Nätverk mot rasism" har skadat sin sak mer än gynnat den. Nazisterna blir mer och mer rumsrena och motståndet blir mer och mer missriktat.

Demonstrera gärna mot nazism, men gör det då med inställningen att vi är bättre än dem. Att våra metoder aldrig ska sänka sig till deras och att intellektuellt förstånd och medmänsklighet alltid kommer att vinna över våld och intolerans.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad menar du med "nazister" och "skinnskallar"? Nationalsocialister? Marchen är ju inte till för endast nationalsocialister utan alla, oavsett politisk tillhörighet, som som vill protestera mot det svenskfientliga våldet och rasismen mot svenskarna.

Så jag tycker det är fel när du kallar alla som går i Salem för "nazister" och "skinnskallar" för det stämmer ju inte alls.