onsdag, oktober 10, 2007

Om att skjuta ekorrar och spränga utedass

En kompis tipsade mig om denna hysteriskt roliga insändare från Borås tidning, införd den 4:e september i år. Gustav Abrahamsson, 40-talist, talar om hur saker och ting var på den gamla goda tiden.

"När min far låg i beredskapen under kriget då fick dom äta barkstuvning. Inte frågade dom efter sushi eller kebab. Men nu skall ungarna ha coca cola och pizza och hamburgare och sprutgrädde och allt möjligt amerikanskt skräp. Inte rör de på sig heller, sitter och glor på TV och datamaskiner. Undra på att de ser ut som gödsvin. När vi var barn då var vi ute i friska luften och pallade äpplen och sköt ekorrar och småfåglar och sprängde utedass. Då hade man kul, det har inte ungarna idag."

Hela insändaren hittar du här.

5 kommentarer:

Mighty Mouse sa...

Ja, det finns en viss sanning i det han säger. Barkstuvning kanske inte är så nödvändigt. :) Men människor idag är lite kräsna.

Anonym sa...

Har du tillstånd att publicera delar av innehållet från Borås tidning?

Som du vet så är "© Text och bild är skyddade av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering är förbjuden."

Om du så till vida inte har tillstånd?

Britta Olsson sa...

Anonym: Om jag förstått alla lektioner på gymnasiet som handlade om upphovsrätt, tryckfrihet och citering, så har Marie absolut inte gjort sig skyldig till något copyright-brott (Vilket du verkar vilja påskina) eftersom hon klart och tydligt skriver vem som skrivit insändaren, var den publicerats och dessutom hänvisar till källan.

Skribenten är dessutom citared ordagrant, så jag tror inte att någon kommer att klaga.

Anonym sa...

Britta - Jag påstår inget. Dock kan jag påstå att lagen om upphovsrätt inte i alla fall är så enkel att tyda. Speciellt i dessa dagar när många vill skärpa lagen.

Tex)
http://www.legalahandboken.netuniversity.se/fragor/undervisning/upphovsratt/anvand_text/text2.html

Sedan följer ni inte "lagen om elektronisk kommunikation" då det placeras en cookie på min dator utan att jag får information eller ta ställningstagande till det :=)

Mer info finns på PTS hemsida.

Anonym sa...

Palla äpplen var O.K. Men inte skjuta ekorrar eller spränga utedass. Vi barn fick alltid en varning: "Palla inte fler äpplen än ni kan äta. Och bryt inga grenar."

Ansvar vid stöld skulle det vara! :)