torsdag, oktober 04, 2007

Grattis Sverige, VPK har presenterat sin budget

Idag presenterade vänsterpartiet sin budgetmotion för 2008 - en tjock lunta med en skön blandning av planekonomi och ren galenskap.

I stort sett alla löntagare kan förvänta sig en skattehöjning på minst 1000 kronor i månaden, eller med andra ord nästan 12 000 om året - och här gnäller människor om koldioxidskatten som innebär en ökad kostnad på ett par hundralappar varje år. Grattis alla Sveriges lågavlönade!

Behovsanställda och timanställda är i mycket stor utsträckning kvinnor, därför väljer vänsterpartiet att höja deras arbetsgivaravgift. Man väljer också att fördubbla arbetsgivaravgiften för ungdomar, samt att avskaffa nystartsjobb och nyfriskjobben. Vad får man då istället? Jo, vänsterpartiet återanvänder den gamla hitten plusjobb! Grattis alla kvinnor, unga, sjuka och långtidsarbetslösa.

Eftersom vänsterpartiets budget saknar all form av jobbskapande politik väljer man istället att anställa 150 000 personer i offentlig sektor. 75 000 av dessa ska vara från "kvoten" öppet arbetslösa. Med statens långa arm går det mesta att lösa smidigt! Grattis till din plånbok, notan blir minst 30 miljarder, vilket förmodligen kommer att betalas med höjd kommunal och landstingsskatt.

De är ganska kreativa, vänsterpartisterna, bland annat föreslår man att statens ska bygga 40 000 nya lägenheter. Detta ska finansieras med en fond på 100 miljarder, men den behöver inte belasta statsbudgeten, den får nämligen Riksgälden betala. Till sist kan man bara gratulera statsapparaten som nu tillåts växa obehindrat, vänsterpartiet ställer sig nämligen "avvisande till systemet med utgiftstak".

I natt kommer jag att dröma mardrömar om ett vänsterpartistiskt Sverige.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det är dags att myten om Vänsterpartiet krossas. De försöker ofta utmåla sig som de svagas bästa vänner, men när det kommer till kritan är det bästa de kan erbjuda bidrag.

Anonym sa...

Vänsterpartiet är ett oseriöst och populistiskt (de försöker vara det) parti utan kontakt med verkligheten!

Henrik, liberal i Väst

Anonym sa...

Fråga: varför är du så löjlig att du envisas med att kalla (v) för VPK som de inte hetat sedan 1991 då de gjorde sig av med de stalinistiska influenserna? Är det så viktigt för dig att förnedra och trycka ner? Tänk om jag skulle hålla på och kalla er för Bondeförbundet och komma med en massa refernser till er i stort sett öppet nazistiska tid? Hur skulle det kännas? Lägg ner och kalla Vänsterpartiet för VPK! Nu!

Anonym sa...

Jag håller med, löjligt att kalla vänsterpartiet för VPK. Du vet nog mycket väl vad partiet heter men det är väl kul att vara ironisk.Hahaha?Och Bondeförbundet är ju också kul.Små nazister är det du det, eller är du det inte?Hahaha?Sjuk humor skulle jag vilja säga!

Marie sa...

Att vänsterpartiet gjorde sig av med de stalinistiska influenserna 1991 är bullshit. Vi har nog inte samma humor, jag tycker faktiskt att det är ganska kul att påminna en och annan läsare om vi i Sveriges riksdag har ett parti som fram tills för 16 år sedan hade kommunismen med i partinamnet, och att samma partis ledare kallade sig kommuist fram tills i oktober 2005. Det är faktistkt något som vänsterpartister får leva med, vare sig de vill eller inte, på samma sätt lär ju jag få leva med att bli kallad bondeförbundare. Be my guest!

Anonym sa...

Är det förnedring att kallas för kommunist? Ung Vänster verkar inte tycka det iallafal...

Anonym sa...

Okej. Då anser jag att det är bullshit att Centern är ett ickenazistiskt parti. Hur kul känns det? Centerpartiet Nationalsocialisterna.

Allvarligt, hur gammal är du egentligen? Du bevisar bara hur otroligt lite du vet om socialism och dess olika grenar.

Bulten i Bo sa...

150 000 personer i offentlig sektor, tja, en del av dessa kommer säkert att jobba som biträden i vården. Bättre nytta där än som arbetslösa, eller hur?

Vill man vara elak kan man ju också säga att det borde vara viktigare med folk i vården än att skattesubventionera fotoalbumsklistring som vissa partiledare är inne på! Prioriteringar, alltså!

Grattis till din plånbok, notan blir minst 30 miljarder, vilket förmodligen kommer att betalas med höjd kommunal och landstingsskatt.

Må så vara, men du ville ju nyss att staten skulle dela ut 70 000 x 9 000 000 = 630 miljarder kronor!

CPK, centerpartiet kommunisterna, kanske?

Anonym sa...

Den största skillnaden mellan Centerpartiet och Vänsterpartiets syn på historien är Centerpartiet har gjort upp med sitt delvis märkliga arv, det har inte Vänsterpartiet gjort på långa vägar...

Henrik, liberal i Väst

Anonym sa...

Jaså du "Henrik, liberal i väst", vad tycker du saknas exakt då? Kom igen nu, du gör dig löjlig. Utan att googla, använda susning eller wiki, vad har centern gjort som inte (v) har? Nej precis, du är inte i närheten av att veta.

Och bara för att man ber om ursäkt, gör det saker ogjorda då???

Stefan Lundkvist sa...

Aaah, vad irriterad jag blir! Skillnaden är att centerpartiet har slutat säga nej till nya möjligheter, och istället stärkt sin liberala hållning. Det vänsterpartiet har gjort är att ha lagt en planekonomisk budget som alltid förut litar till staten, staten och åter staten. Kommunism, med andra ord.

Dessutom är det roligt hur otroligt upprörda vänsterfolket blir. Men det är väl trots allt lite känsligt...

Anonym sa...

Högern-säger alltid emot vänstern även om det är bra förslag. Det ingår i deras ideologi, om den nu finns.....
Jag har i 2 år arbetat inom en kommunal sektor som löneassistent, haft samma uppgifter som de andra fast 3-5000 kr mindre per mån. Min tid som plusjobbare får jag heller ej tillgodoräkna mig inom facket. Vi åker ut nu när två år har gått, för att högern röstat bort plusjobbarna. Så jag får väl åter-vända till något datortek och sitta där och leka hela dagarna, en kollar email, en skriver mejl, en köper aktier, en surfar...är detta bättre än att vara ute och arbeta i ett ordentligt yrke, även om vi haft slavlön och slavvillkor så är det bättre att arbeta än åka runt på "lär dig skriva CV-kurser" och liknande. Så du bondeförbundare, gå ut och kolla verkligheten innan du tycker -motsatt som vänstern-.

Marie sa...

Först och främst; Plusjobben som du beskriver har "slavvillkor" och 3-5000 kronor midre/månad är ju faktiskt socialdemokraternas påfund. Blanda inte i oss i den soppan.

Att du inte "får tillgodoräkna mig inom facket" vad nu det betyder kan knappas heller vara borgerlighetens fel.

Inte heller de värdelösa datorteken är vårt påfund. Istället har vi förändrat AMS-åtgärderna för att vara mer individuella och inriktade på coachning.

Vi har också sett till att sänka arbetsgivaravgifterna för långtidsarbetslösa, långtidssjukskrivna och ungdomar.Riktad insatser mot dem som har det svårast att ta sig in på arbetsmarknaden.

Sen vi bytte regering har 160 000 nya jobb skapats. Det är verkligheten.