måndag, oktober 29, 2007

Flopp?

DN har idag en artikel om huruvida bloggen är en flipp eller flopp. Kontentan av artikeln är att bloggen har floppat som politiskt kommunikationsverktyg. Till viss del har de rätt, bloggarna läses av ett fåtal. Ofta en initerad grupp som gärna läser något som bekräftar ens egen världsbild. Debatten förs av en liten klick människor både via bloggen och kommentarerna.

DN glömer två saker. Den första är att de som skriver, läser och kommenterar uppenbarligen får ut något av det, annars borde de väl rimligtvis sluta. Den andra är att den svenska politiska debatten i allmänhet förs av en liten klick insyltade människor. Gissningsvis är det ungefär samma människor som läser DN:s ledare och debattsida varje dag som finns i bloggvärlden...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Regionalt fungerar vår Lilla Torg(c) bloggen perfekt för att få igång en debatt och för att få uppmärksamhet. Vi kommenterar artiklar och våra blogginlägg länkas från artikeln på tidningens hemsida.

Det är direkt och snabbt.

Visst är det färre "utomstående" som läser bloggarna än de redan frälsta, och den har inte den stora opinionsbildande kraften som man en gång trodde att den skulle få - men det är för att förhoppningarna var skyhöga så någon flopp är det väl ändå inte.

Vi måste ju jämföra med hur det var innan bloggandet - och då var det enda sättet att få ut sina tankar genom debattinlägg och insändare i tidningarna. Mycket mer begränsat alltså.

Anonym sa...

Kan du inte blogga snart igen Marie?