måndag, juni 08, 2009

Tack

Personvalsrösterna har precis börjat räknas men jag vill ändå passa på att rikta mitt allra största och varmaste tack till alla dem som har gjort min kampanj möjlig. Det hade varit helt omöjligt att ens tänka på Europaparlamentet utan engagerade CUF:are, Centerkvinnor, Centerstudenter och Centerpartister runt om i landet. Under två månader har jag gjort nästan 50 kampanjstopp, över hela mellersta och södra Sverige. På samtliga ställen har jag mötts av engagemang och vilja att jobba järnet för fler centerpartister i EU. Ingen nämnd, ingen glömd, ni har gett mig energi och inspiration.

Sen finns det naturligtvis några personer som man måste nämna speciellt. Först och främst hela min kampanjgrupp.

Karin Carlesten har varit min kampanjledare. Hon har styrt upp kampanjen med en outsinlig energi, Karin har gett mig ork att jobba vidare när det har varit tufft, och mer vind i seglen när det har gått bra. Hon har stått ut med humörsvängningar, och gnäll, och med stunder av helt galen energi. I kampanjgruppen har också Elisabet Svensson, Amanda Florin, Maja Boström och Daniel Runvik gjort ett hästjobb. Tillsammans har de gjort foldrar, annonser, flygblad, t-shirts, pennor, bokat vårrus, styrt upp schemat, affischerat, ringt runt till distrikt, distribuerat material, planerat medieutspel, skickat pressmeddelanden, mobiliserat kampanjarbetare, planerat kickoffer och sjukt många andra saker. Det säger sig självt att det är de som har gjort kampanjen möjlig.

Anna-Karin Nyman har tagit de snygga bilderna till foldrar, affischer och vykort – ett gigantiskt tack för detta.

Magnus Andersson, och hela CUF:s förbundsstyrelse, har varit ett stort stöd. De har peppat och stöttat, samt tagit en mängd debatter och skolbesök som jag inte har hunnit med.

CUF, Centerkvinnorna och Centerpartiet i Sunne och Värmland har gjort en kämparinsats. Sunne är numera Sveriges näst starkaste Centerfäste i EP-valet, Jonas Feltenmark, Ola Persson och Karl-Johan Adolfsson är några av dem som har fixat det. Linnea Johansson är ombudsman i för C i Värmland, Elin Lindahl är ombudsman för CUF de har skött allt det praktiska och jobbat alldeles för mycket. Distriktsordförande Lars Nyborg förtjänar också ett jättetack, hans stöd har varit helt ovärderligt.

Ett tack också till alla mina mer privata vänner som har stått ut med det mesta under valkampanjen. Berit har blivit väckt mitt i natten, har fått låna ut schampo och lagat mat. Även Frank har stått för en hel del föda under kampanjens gång. Julia och Ida har gett mig stöd, och choklad. Alla mina vänner i Karlstad har lånat ut sovplatser, ni är som vanligt bäst.

Till sist så förtjänar Mamma och Gunde, samt Pappa och Margaretha ett oerhört stort tack. De har varit mina mest trogna kampanjarbetare.

 

3 kommentarer:

Jonas sa...

Jag kryssade Ek, men hade jag haft två kryss att sätta skulle du nog fått det andra. Ni gjorde helt ok kampanjer och det relativt dåliga resultatet var inte ert fel.

Problemet är att många potentiella väljare kände sig svikna av vad som hänt i riksdagen från C:s sida. Många liberala väljare röstade pp.

Lycka till i nästa val (riksdagen 2010?)!

Oskar Eriksson sa...

Vilken kandidat åker till Bryssel?

Hoppas det är du.

Jan sa...

Synd att du inte kom ända fram, man blir så less på förgubbningen inom EU. Men du kommer igen hoppas jag.