tisdag, februari 16, 2010

Ska vi remma upp vargarna?

Vilken fantastisk sosse-dag. I Vilhelmina meddelade den socialdemokratiske riksdagsledamoten Karl Gustav Abramsson att kommunalrådet Maria Kristoffersson (c) borde "remmas upp". Mitt ordföråd har därmed utökats med ännu ett ord, lydelsen är tydligen att man smiskas. Troligtvis med en rem. Varför, är en berättigad fråga. Tydligen hade Kristoffersson inte besvarat Abramssons fråga på ett tillfredsställande sätt. Abramsson vägrar styvnackat att be Kristoffersson om ursäkt, alla borde förstå att det är ett skämt hävdar han.

1. Det är ett helt oacceptabelt uttryck i en politisk församling. Det han egentligen sa var att hon borde lägga sig över hans knä, dra ner byxorna – och få spö. Vore intressant att höra honom säga samma sak till en manlig kollega.

2. Det är helt ofattbart att karln inte bara kan krypa till korset och be Maria Kristoffersson om ursäkt.

I Nordanstigs kommun har man klubbat en socialdemokratisk motion om att kommunen inte ska ha några vargar. Detta trots att det idag inte finns något revir i kommunen, därmed har ingen heller upplevt några problem på grund av vargar. Inte heller är rovdjursförvaltning en kommunal fråga.

1. Detta är populism så att det stinker om det.

2.Det blir helt omöjligt att föra en sansad debatt om förvaltning av våra rovdjur om inte ens politikerna klarar av att föra en relevant och hederlig debatt. Skrämselpropaganda om varg hör hemma i sagor om rödluvan.

Inga kommentarer: