torsdag, september 02, 2010

Burkaracet är allt de har

Idag var det dags för debatt i min gamla högstadieaula, som för dagen intogs av elever från Brobygymnasiet i Sunne. Med i panelen satt Sverigedemokraterna, representerade av Runar Filper. Debatten handlade varken om invandring eller integration, och det är märkligt hur fruktansvärt ihålig Sverigedemokraternas politik blir när de tvingas vidga sina perspektiv utanför mångkulturens spektrum. Det blir en populistisk pyttipanna av sånt de har copy-pastat från andra partiers valmanifest.

Allt Sverigedemokraterna har att komma med är en islamfobisk reklamfilm där det verkar som att burkaklädda kvinnor har invaderat Sverige, vilket naturligtvis bara är ren och skär dumhet. I filmen uppmanas vi att välja pensionsbroms eller invandringsbroms, men i verkligheten är det så att pensionsbromsen slår till när för få jobbar, när man är inne i en stor långkonjunktur. Och givetvis gäller det omvända, ju fler som jobbar desto högre pension. Just därför behöver vi fler Svenskar, inte färre, vi behöver fler som jobbar och betalar skatt. Fler händer i omsorgen, fler som kan försörja allt fler pensionärer.Vi behöver fler invandrare, annars kommer pensionärerna på sikt att bli fattigare.

Det filmen framförallt visar är Sverigedemokraternas rätta färg, borta är den snälla lilla blåsippan, borta är den nationalromantiska bilden, borta är de konservativa inslagen – fram träder istället bilden av ett djupt islamofobiskt parti, som inte bara vill begränsa invandringen utan helt dra i bromsen. Helt stoppa den. Den som röstar på Sverigedemokraterna i höstens val kan inte längre göra det med förevändningen att ”man är stolt över det traditionellt svenska”. Den som röstar på Sverigedemokraterna i höstens val är både invandrarfientlig och islamofob.
Titta gärna på nedanstående film, där en gammal tant på ett föredömligt sätt förklarar för en Sverigedemokrat varför det är bra med invandring.

2 kommentarer:

Rickard sa...

Kul att se att vi tycker lika om någon valfråga :D

Martin sa...

Stå för ditt parti och ge din röst

http://www.valresultatet.se