torsdag, september 16, 2010

Härligare att plaska i privat vattenpark

I debatt efter debatt har jag pratat kommunala resurser med Socialdemokraterna. Världens frälsning heter, enligt dem, ökade statsbidrag till kommunerna. Samtidigt köper det socialdemokratiska kommunalrådet i Hagfors en skidbacke för skattebetalarnas pengar, och i Norrbotten var socialdemokratiska politiker beredda att betala en s-konsert med Mikael Wiehe ur skattebetalarnas portmonnä.

Ola Persson, kommunalråd i Sunne, är dock glasklar i sitt svar på frågan om kommunen tänker köpa kommunens konkursdrabbade vattenpark:

- Vi har just tagit oss ur en finanskris. Syftet med kommunen är inte att äga och driva vattenparker. En entreprenör gör det bättre, säger Ola till NWT.

Vattenparken är oerhört viktig för Sunne. Den drar turister, skapar mängder med jobb, och sätter Sunne än mer på kartan. Men en kommun ska göra det en kommun gör bäst - nämligen se till att alla medborgare får en god välfärd, bra skola, vård och omsorg. Och att skapa goda förutsättningar för entreprenörskap. Att driva en vattenpark hör varken till kärnverksamhet, eller till kommunal kompetens.

Jag är övertygad om att en privat entreprenör gör det många gånger bättre, viket i sig är en förutsättning för att vattenparken ska kunna drivas långsiktigt. Det är härligare att plaska i den fria företagsamhetens vattenpark, än i den kommunala klorbassängen.

3 kommentarer:

Unknown sa...

webmaster wordpress vbulletin ve pagerank

Anonym sa...

That is very good comment you shared.Thank you so much that for you shared those things with us.Im wishing you to carry on with ur achivments.All the best. |chat | chat sohbet| muhabbet

generic viagra online sa...

Hello, i think that this post is very good, i would like to read more about it