söndag, maj 28, 2006

Citat från tidningen Dagen

"Centerns Ungdomsförbund, CUF, har sällat sig till raden av postmoraliska ivrare för månggifte. Centerungdomar får mig att associera till landsbygdens unga män som vet hur man backar en traktor med släp över en vattensjuk åker, unga kvinnor som oförfärade drömmer om det trippelarbete som livet med en familj i glesbygd innebär (...)

Men min bild av centerungdomarna är förstås passé, den daterar sig till 1990-tal när centern inte fanns representerat i storstadskommunen Stockholm. Nu kallar sig CUF-ordföranden Fredrick Federley för grön liberal och har en street-smart attityd."

Hmm, den bilden är nog mer passé än 1990-tal får man hoppas. Men kanske inte inom de frikyrkliga kretsarna, vad vet jag. Läs hela denna fantastiska artikel här.

8 kommentarer:

Nickersson sa...

Fast för kvinnor på landsbygden är det fortfarande trippelarbete som gäller...

Marie sa...

Det är sant, även om man inte ska tro att saker är radikalt annorlunda i stora städer... Dessutom förändras attityder även på landsbygden.

Dock mycket tveksamt om 1990-talets CUF-kvinnor "oförfärat" drömde om ett liv med trippelarbete.

Anonym sa...

Åh, ingen fara. CUF blev bara utnämnt till undergångskult som ska nedbringa hela den västliga civilisationen när ni röstade jag till könsneutrala äktenskap och polygami häromsistens.

Anonym sa...

Oh, vilken trevlig bild av centerpartiet. Alltid den där jädrans traktorn. Jag tycker att vi trycker t-shirts med en bild på en traktor och ett streck över, för att bli av med den. Föressten, kanske du kan säga till mig hur man får det orangea bandet på sin blogg?

Magnus Persson sa...

Anna:

Kika på http://www.orangeabandet.se
Där finns kod som du ska lägga till på din blogghemsida. Enklast är det om du kan HTML och vet var taggen passar, eller om du kan ta tillfällig hjälp av någon som kan sånt.

Anonym sa...

Great site lots of usefull infomation here.
»

Anonym sa...

Your website has a useful information for beginners like me.
»

Anonym sa...

I find some information here.