tisdag, oktober 10, 2006

Separationsångest i Bregottfabriken

I går förrgår plockade grannarna bort kalvarna från kossorna. Separationsångest är ett milt uttryck för det ständiga råmande som stör den annars så tysta idyllen i Kisterud. Tro mig, om jag kunde strypa en kossa skulle jag gladeligen göra det.

Mamma Mu råmar i kanon. Det har de gjort i två dygn nu.Tjuren tar dock det hela med ro. I Bregottfabriken är inte delad föräldraförsäkring ens en issue. Tjuren gör det han ska och skiter fullkomligt i resten.
Ps. Bara för att förtydliga så är inte detta mjölkkossor, utan typiska köttdjur. ds.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Om man INTE kravodlar så får man plocka kalven redan första dagen. Då blir det ingen separationsångest. Krav är djurplågeri.

Marie sa...

Dessa djur är inte uppfödda enligt KRAV-standard. Trots separationsångesten måste jag nog ändå säga att det är rätt schysst att djuren får gå ute hela sommaren tillsammans med sina kalvar.

Maja sa...

Tänk att det finns så mycket som skiljer oss från djuren, men samtidgt basala saker som vi (fortfarande) har gemensamt, jag flyttade hemifrån för 4 år sen och har fortfarande ångest då jag ska ta farväl av min mor...

För övrigt lider jag av enorm koskräck, precis som min mor...

Marie sa...

Maja! Du kan få komma på studiebesök hos mig hemma i värmland. Kossor är snälla, dessutom fattar de ganska trögt, så man hinner oftast springa iväg innan de blir arga.

Hoppas du inte råmar när du säger hejdå till din mamma :-)