torsdag, januari 17, 2008

Ett nytt fynd i kategorin dejtingsidor på Internet

Via de ideella Google-annonserna kan man hitta nästan vad som helst. ”Thailändska kvinnor som söker äktenskap och dejting” står det på en annons jag hittar via knuff.se, annonsen leder till http://www.thailovelinks.com/

På sidan kan man läsa att;

”Avsikten med denna websida är att hjälpa människor att hitta en Thailändsk partner för vänskap, språktråning, romans eller giftermål.”

Sida väcker onekligen ett par frågor: Varför finns nästan bara Svenska män i ”Galleriet” med män, och bara Thailändska kvinnor i ”Galleriet” med kvinnor? Finns det inga svenska kvinnor som vill dejta Thailändska män? Hur dejtar man någon i Thailand? Vad är egentligen språktråning? Vad är priset för att hitta en Thai-lover, det är lite svårt att utläsa via sidan…

Som vanligt är jag förmodligen en fördomsfull nucka, men jag tycker att det luktar fru på export.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med "fru på export" tyckte jag var lite sexistiskt. Du glömde alternativet "Karl på import" ;-) hehe

Anonym sa...

När man dagligen läser i tidningarna insändare från rabiatfeminister tappar man tilltron till den svenska kvinnan. Till sist tror man att alla är galna och utländska är bättre.

Jag som är i Norge ofta inser att man inte behöver åka så långt för att få en allmänt bättre nivå på debatten. De är uppfostrade att inte motarbeta sin man, eller någon överhuvudtaget, som svenskorna gör.

I Danmark har en undersökning visat att de danska männen är duktiga på att hjälpa till med traditionella kvinnogöromål medan kvinnorna allmänt inte bryr sig om sådant som husrenovering och bilreparationer.

Delning av arbete innebär inte att kvinnor ska få hjälp med hälften av hushållsarbetet men sedan slippa det andra. För många män sliter först på jobbet, sedan tar de hand om hus och hem på kvällarna och på helgen fixar de med huset och bilen medan frun gapar om att han är en latmask som inte vill laga mat och gå ut med barnen samtidigt som hon vill ha "ledig tid" eller lite vuxentid.

Marie sa...

haha vänsterwiki, du är rolig du. Jag undrar om de Norska kvinnorna verkligen känner igen sig i din bild. "Uppfostrade att inte motarbeta sin man" vilket århundrade lever vi i egentligen?

Det är ju toppen om de Danska männen "hjälper till" med kvinnogöra, att "hjälpa till" förutsätter ju att någon annan gör huvudsaken av jobbet, vilket då förmodligen är kvinnan.

Tack för ett underhållande inlägg.
/marie