torsdag, maj 01, 2008

Riktig solidaritet

Idag är första maj. Dagen då yttrandefrihet och demonstrationsrätt uppenbarligen inte gäller för alla. Vårt gröna solidaritetståg har bemötts med vandaliserade bilar, inbrott, stöld, svartklädda syndikalister och mer eller mindre förtäckta hot.

Den så kallade utomparlamentariska vänstern har upphört att förvåna. Deras sviniga beteende gör mig snarare uppgiven än förbannand. Men attityden från Socialdemokraterna är desto mer skrämmande. Yttrandefrihet gäller för alla, alltid. Oavsett om det råkar vara första maj eller inte.3 kommentarer:

Anonym sa...

Hey! där är ju min "datasuport" som jag ville ha tag på!;)

Anonym sa...

Varför tar ni så fruktansvärt stora ord i er mun? Det lilla CUF representerar i er svulstiga retorik självaste demokratin och all frihet. Överdrivet. Coola ner några grader, tack, om ni vill bli tagna på allvar.

Marie sa...

Anonym, det handlar inte om CUF. Nästa gång är det någon annan som vill demonstrera och hindras av snorungar som inte har lärt sig vad demokrati är.

Rätten att uttrycka sin åsikt är det viktigaste vi har i en demokrati, varje avsteg från den principen är ett gigantiskt misslyckande. Oavsett om det är jag eller en kommunist som hindras...