torsdag, juni 19, 2008

Dagens ledare

Dagens ledare i Hudiksvalls tiding handlar om FRA, och framförallt om debatten efteråt. Läs den här.

8 kommentarer:

Cyniskt Lagd sa...

Dags att släppa det hela för en dag och fira midsommar, men jag hoppas och tror att hela spektaklet lämnar en bitter eftersmak hos alla inblandande.

För mig (och förhoppningsvis/troligtvis, [speciellt när det gäller yngre röstare], många andra :p) så kommer nästa val handla om de grundläggande demokratiska värderingarna om frihet och integritet istället för ekonomin som de två futtiga val jag hitintills har varit med om.

Övervakningssamhället är någonting som är värt att slåss mot, och tyvärr så verkar det inte finnas någon politisk vilja att göra det, inte bland de redan etablerade politikerna åtminstonde, eller rättare sagt, det verkar inte finnas någon majoritet på någondera sidan blocken för att kämpa mot det vilket är/känns för att uttrycka det omilt, FÖRJÄVLIGT. I så fall hade valet varit enkelt, som det ser ut nu är det bara att hoppas att det uppmärksammas mer när det börjar nalkas valtider, inte för att jag känner mig optimistisk när det gäller det.

Jag skulle även vilja säga att Rikard Linde skrev ett väldigt vettigt inlägg om det hela i FF's blogg,ehh, tror det var inlägg nr.558 eller så. Det ska bli intressant att se vad som sker och vad man kan göra för att kämpa emot storebrorssamhället i framtiden, men nu återstår det för tillfället bara en sak att säga till alla ute i "etern"

Glad midsommar, det gäller alla ^^

hogrelius sa...

Ni lurar inte hela Svenska folket!

Den manöver som regeringen nu slog in på vad gäller FRA-affären lurar åtminstone inte mig.
FRA kanske tom. har sin stordator igång redan? Vem och hur gick det till när de fick pengar till denna investering??Hur mycket och när?
Frågor som är ytterst viktiga att få reda på eftersom sossarna sprider dimridåer. Det bör redan under deras regering beviljats pengar till FRA?

Jag upprepar en gång till och uppmanar andra till att börja tänka efter :"vad är det för samhälle vi vill ha"?

Vill vi verkligen ha ett kontrollsamhälle där staten kan kolla allt vad vi gör i våra liv.Det räcker nu!

Jag trodde verkligen inte att en borgeligt liberal regering skulle utsätta oss för denna förbannelse.
Att socialdemokratin vill ha ett kontrollsamhälle liksom övrig vänster, detta vet varenda tänkande människa eftersom det ligger i socialismens innersta väsen. Ska vi verkligen ha ett samhälle liksom DDR:s STASI?
Ska borgeliga partier som talar om individens frihet genomföra Europas värsta kontrollsamhälle? Något är sjukt och unket i denna affär , de döljer något för oss!Ikväll röstade de borgeliga igenom det ruttna förslaget. Birgitta Olsson från FP var den enda som la ner sin röst.
Idag skrevs det historia med andra ord.Sverige avskaffade yttrandefriheten och meddelarfriheten per trådbunden uppkoppling.
Men som sagt var , om man vill avslöja något så får man ta andra kontakter. Terrorister och andra brottslingar har sedan länge insett att det inte går att använda sig av mail om man inte krypterar dem ordentligt. Statsapparaten slösar bort sina pengar i onödan med att bygga upp denna kontrollmaskin. Dessutom har det här redan givit Sverige vanrykte i världen,vi blir jämförda med olika diktaturstater med all rätt!
Vem och vilket IT-bolag vill satsa på Sverige nu?
SÄPO registrerade mig när jag skrev vanliga insändare i våra dagstidningar.Hemligt står det på dessa avsnitt i min akt vilken ni kan se här på min blogg i tidigare skrivningar. Hur blir det inte nu när olika mail fastnar och läses av någon klantig tjänsteman som lägger in dessa i en speciall folder.
Sedan när man har fått in några oskyldiga mail till i denna folder då får inte folk ett tu tre de jobb som de söker!

Nu har nog också myndigheterna lärt sig att inte göra och säga som de gjorde till mig på sin tid:"du borde ha fått det här jobbet men jag får inte anställa dig men jag vet inte varför"!

I och med det här så vidhåller jag vad jag sa tidigare, jag kommer ej att någonsin mer kunna rösta på något av de partier som står bakom denna nya äckliga lag!

Posted by Hogrelius at 12:28 1 comments

Anonym sa...

Jag tycker det är synd att du inte skriver partitillhörighet bredvid din ledare. Så gemene man bättre kan förstå att det endast handlar om propaganda och skadebegränsning från en centerpartist.

Anonym sa...

ååå.. vad synd det är om Fredrick och Annie. Dem tjänar 53 000 i månaden och vågar inte ens stå upp för grundläggande mänskliga rättigheter, för dem kanske inte får sitta bredvid de andra riksdagsledamöterna under lunchen. När det finns människor på denna jord som dör och riskerar livet för att slåss för samma värderingar som FF och AJ sålde så billigt...

och skämms på dig Marie som försvarar dem. Skämms!

Anonym sa...

Fokus är helt fel i debatten. Sveriges befolknings integritet har skjutits i sänk och det enda du kan tänka på är dina kompisar som mjäkade ur i sina livs mest kritiska ögonblick.

Engagera dig mot lagen istället:
http://www.facebook.com/group.php?gid=31842635072

Anonym sa...

http://centeruppropet.se/

För de centerpartister som är liberala

Unknown sa...

Ännu ett försök av Centern att vilseleda svenska folket.Självklart skulle du ha undertecknat artikeln med:
Marie Wickberg, förste vice förbundsordförande i CUF

Marie sa...

Att HT är en centertidning är inte helt okänt. Detta innebär alltså att ledarskribenten är en centerpartist, just nu råkar det vara jag. I papperstidningen står självklart partibeteckning vid min byline, men av ngn anledning finns det inte med på webben. Detta är inte ngt som jag har inflytande över.