måndag, juni 23, 2008

Om jag passar så smashar du?

Dagens DN debatt var en sällsam uppvisning i mediestrategi. Mona Sahlin beställer en rapport av LO-ekonomerna. LO-ekonomerna redovisar resultatet på DN-debatt. Bland annat visar det sig att unga kvinnor missgynnades av Socialdemokraternas politik. De lägger sedan upp Monas boll för smash, och skriver:

"Min fråga till Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt är: Vad kommer ni att göra för att förhindra att det blir fler fattiga?"

You just wait and see. Snart presenterar Mona en rad käcka förslag på hur orättvisorna ska brytas. Hon anlägger en lagom klädsam indignation över att man inte riktigt lyckats tidigare, samt lovar bot och bättring.

Hon kommer dessutom med största sannolikhet att rikta en känga till den regering som på två år inte har lyckats ställa till rätta vad socialdemokraterna ägnade tolv år att förstöra. Vi har sett det förr.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är ju ett val man står inför. En sosse regering som är besatt av inkomstklyftor och en borgerlig regering som är besatt av att skrämma bort sina egna väljare och inskränka våra mänskliga rättigheter.

Det är visserligen ett jävligt svårt val. Sossarna är galna, men jag ger hellre upp ett par hundra kronor i månaden mer till staten och behåller lite mer av min integritet...

/Borgare som röstar på MP 2010

ninni sa...

Centeruppropet - vilken bra konstruktiv idé!

Anonym sa...

Något jag själv tycker är ganska intressant är vad du anser ha blivit förstört under de 12 år socialdemokraterna satt i regeringsställning. Jag själv är mer eller mindre uppvuxen under de tolv åren, så jag kan väl inte påstå att jag personligen kommer ihåg något annat, men om jag inte minns helt fel så har de socialdemokratiska regeringarna sen den stora lågkonjunkturen i början av 90-talet försökt rätta till ekonomin som de borgeliga lämnade efter sig, då arbetslösheten var som störst, höger räntor etc. 2006 när de borgerliga vann valet var däremot ekonomin på topp. Jag har faktiskt aldrig hört något konkret som förstörts, som man kan anklaga socialdemokraterna för, med undantag för ett par utförsäljningar, vilket de borgerliga säkerligen också hade gjort. Kan du komma med något sådant konkret?

Marie sa...

Hej Erik! En väldigt konkret sak är ju socialdemokraternas massförtidspension av unga människor som både ville, och så småningom kanske också skulle kunna komma tillbaks i arbete. Det om något är ett svek. En annan grej är den nedmonterade psykvården, en tredje grej är skolan. För att bara nämna ett par saker.

Mvh. Marie