tisdag, juni 17, 2008

En fundering

Kan inte någon lära miljöpartisterna att less is more...

Uppdatering: Såhär efter debatten kanske det är en smula oklart att jag syftade på Miljöpartisternas evighetslånga inlägg i debatten. Säkra källor från Grön Ungdoms ledning säger dock att det handlade om så kallat filibustrande.

16 kommentarer:

Anonym sa...

hmm,vad menar du?

Anonym sa...

Ja, du vet mindre integritet är ju egentligen mer...

Oavsett vad du hade tänkt skriva för att håna MP om infrastruktur, bensinskatter osv. Dem hade mod och integritet nog att rösta och säga nej till FRA. Mer än man kan säga om hela Alliansen...

Jag är förfaaen borgerlig & överväger en MP röst.

Anonym sa...

Hon menar att ju MINDRE frihet man har desto MER uppskattar man den frihet man har kvar.

Centern är ett veligt vindflöjelparti jag aldrig skulle slösa en röst på. Någonsin.

Anonym sa...

Klockrent Marie. För en dag som denna är ju helt klockren för att försöka plocka politiska poänger på partiet som stod upp för integritet...

Skämms!

Cyniskt Lagd sa...

"Men i slutändan kommer ändå principer att stå mot lojalitet. Jag hoppas, och nästan förutsätter, att principerna kommer att vinna."

Men sedär Marie, det gjorde de ju inte väl?

"Ni idioter som häver ur er verbalt kräks här bör betänka att ni riktar er ilska mot de två som faktiskt gjorde skillnad.

Annie Johansson och Fredrick Federley gjorde en insats för att stärka integriteten i ett förslag som med största sannolikhet faktiskt hade röstats igenom, om inte idag så i framtiden."

Så du menar att om de nu hade visat civilkurage i denna frågan efter den folkstorm som nu varit mot detta förslag och röstat nej, så skulle lagen fortfarande passera igenom i stort sett oförändrad vid ett senare tillfälle i stället för att få en sista minuten puts eller som ett antal själar mindre finkänsligt uttryckt det "våldtäkt är okey, bara man använder kondom."

Tillåter mig själv att saxa friskt och helt enkelt stjäla ett inlägg till från federleys blogg
-----------
@ Marie:

Så förste vice ordförande för CUF -Marie Wickberg - kallar de som visar sin besvikelse, hopplöshet och ilska över att tvingas in i ett övervakningssamhälle med Centerns benägna bistånd för "Idioter".

Väldigt moget. Om jag kan räkna rätt så omfattar "Idioterna" alltså bokstavligen 99% av de som postat sina åsikter här?

Federley och Annie J hade kunnat STOPPA det här - fattar du det?

Jag klargör: Om de hade haft någon ryggrad över huvud taget, om de left upp till de påstådda ideal de gick till val på så hade de kunnat rösta NEJ och därigenom dragit med sig de andra presumtiva nejröstarna från de övriga partierna.

Förslaget hade STOPPATS i stället för att röstas igenom med kosmetiska förändringar DAGEN EFTER!

Jag skulle vara mer försiktig med vilka jag kallar "idioter", Marie.

De enda idioter jag ser på den här bloggen verkar än så länge ha CUF-stämpel på sig.
-----------

-Ännu en sviken själ

Anonym sa...

C nästa vallöfte? Mindre integritet mer C!

Lyckat...

Anonym sa...

"Jag är förfaaen borgerlig & överväger en MP röst."

Jag har träffat folk som jobbar för mp mindre uppsatt i stockholm, och högre uppsatta på landsbygden. På landsbygden är de garanterat ett borgerligt parti.

Anonym sa...

He he he, jag gissar att det är tillbaka till skolan för dig 2010, för det är knappast troligt att centern kommer in igen. Åtminstone inte de du hängt upp din karriär på och som du nu backar som en idiot (som du ju kallade besvikna väljare... aj aj aj. INTE bra. Folk har minne du vet, och skulle du dyka upp på en lista någon gång vet jag ca 200 som du kallat idioter som nog inte sätter ett kryss på dig.).

Skadeglädjen, den enda sanna!

Anonym sa...

Så vad skall du hitta på nu? För in i Riksdagen lär du inte komma under din livstid. Åtminstone inte för Centern. Ni lär aldrig komma över 4%-spärren igen efter att ha pissat svenska folket i ansiktet ikväll.

Fy fan, vilken mörk kväll!

Marie sa...

Jag vill inte ha era röster.

Esse sa...

Gör dig själv en tjänst och sluta bete dig som en trulig tonåring.

Gå tillbaks till skolan, glöm det här och skaffa dig lite livserfarenhet är det bästa råd jag kan ge.

Det är bra att du stöttar dina kompisar, jag kan respektera det.

Men det ändrar inte faktum.

Federley och Annie J är slut som politiker och efter att ha läst hur du uttrycker dej här och på andra forum så står det helt klart att du inte kan hantera situationen på ett moget sätt.

Släpp det här. Det finns annat i livet än politik.

Johnny Dough sa...

Marie >> Det är ingen fara du kommer inte få några - av någon.

Anonym sa...

Du behöver nog inte oroa dig. Av någon liten anledning tror jag vare sig du eller centern får dem...

Som sagt, sluta bete dig som en trulig tonåring!

Marie sa...

Jag brukar inte svära på internet, även om det sker då och då i verkligheten. Jag brukar inte vara så förbannad som jag är idag. Och jag brukar inte sänka mig till samma nivå som vissa av bloggkommentatorerna. Men ibland kan jag faktiskt inte låta bli. Hur ska man annars behandla människor som beter sig som hatiska barn i en sandlåda.

Esse sa...

Marie

Hur står det till med verklighetsuppfattningen?

Om det är någon som är skyldig några en ursäkt så är det Federley och de han borde be om ursäkt till är de väljare som litade på att hans påstådda ideal och värderingar var mer än en fasad.

Jag ska förklara så att även en CUF-fangirl som du kan förstå:

Federley och Annie J hade kunnat rösta NEJ!

De hade kunnat rösta NEJ!

Vad de i stället gjorde var att sälja ut sina påstådda (liberala) ideal - de ideal som de gick till personval på genom att låtsas representera - för egen vinning och splittrade därigenom "nejblocket" som med största sannolikhet kunnat STOPPA den här lagen.

BOKSTAVLIGEN de ENDA som ger dessa två hycklare sitt stöd är de som sitter i samma båt. Naiva, omogna CUF-broilers som du själv.

Du är inte förbannad. Du är trulig och vresig som ett barn som vägrar inse att det har fel.

CUF är slut som politisk faktor enbart på grund av dina vänners svek gentemot sina väljare.

Jag tror du vet det Marie, och det bästa du kan göra är att acceptera det och gå vidare i stället för att alienera det fåtal presumtiva väljare du/ni har kvar genom att kalla dem idioter och kalla dem för hatiska barn.

Och om du tycker jag låter förbannad så är det för att jag är det. Jag är nu intvingad i ett övervakningssamhälle för att två ynkryggar värderade sina riksdagslön och sin politiska karriär över vår svenska demokrati.

Jag har rätt att vara förbannad.

De hade kunna säga NEJ!

Petter sa...

Du länkar ju själv till Maria Abrahamsson som kallade Tolgfors agerande för en välregisserad föreställning för att rädda Federley och FRA förslaget.

Åtminstone stod Miljöpartiet upp för den lilla människan. Det fanns en tid när Centern vågade göra det.

Mindre röster är mer kanske?
Ja Centern gör sitt sämsta val under Mauds ledning 2010, och varken Federley eller Annie blir omvalda.

http://theorchidblog.blogspot.com/2008/06/moral-vs-dubbelmoral.html