måndag, september 01, 2008

Thatcher nu och då

Demens är en grym sjukdom, egna upplevelser med nära släktingar och ett antal somrar i äldreomsorgen har gjort mig brutalt medveten om detta. Inte minst smärtar det när briljanta människors hjärna förvandlas till ett sammelsurium av saker som har hänt, inte hänt, eller som är helt obegripliga.

Margret Thatchers dotter skriver nu en memoarbok om sin mor, som lider av svår demens. Bland annat tvingas hon gång på gång komma till insikten att hennes make faktiskt är död. En sådan nyhet kan man bemöta på olika sätt.

Ett nytt lågvattenmärke bland vänsterbloggare kan man hitta här . Thatcher utnämns till en av den politiska historiens vidrigaste typer. Tänk: Stalin, Hitler, Pol Pot, Idi Amin och inse att det uttalandet nog säger mer om bloggaren än om Thatcher.

Det finns svarta fläckar även i Margret Thatchers politiska karriär, men hennes briljans går inte att bortse från. Fortfarande saknar hon helt motstycke i politiken.

Se bara på detta klipp. Stenhård, och det är inte alltid en dålig egenskap.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Se "This is England" och se lite av vad kärringjävulen ställde till med för 3 miljoner arbetare i Storbritannien du.

Min far lider av en demenssjukdom som kommer att ta hans liv förr eller senare. Tack vare din regerings politik ifrågasätts hans sjukersättning numera av Försäkringskassan en gång i halvåret.

Konstigt att din regering inte är den mest populära. Nej.

Anonym sa...

Tom Labour har ju erkänt hennes storhet i efterhand och att hon ryckte upp Storbritannien ur skiten.

Nu håller Labour på att förstöra landet igen.