onsdag, september 14, 2005

5 politiker jag inte skulle vilja byta kläder med.

1. Barbro Holmberg, migrationsminister (s)
Pressen barbro lever under för tillfället är nog inte av denna jord. Jag antar att hon mottar hot från både höger och vänster. Mycket trist även om jag inte sympatiserar med den politik hon för.

2. Lars Ohly, partiledare (v)
Jobbigt att förklara för alla ungvänster-aktivister varför man gav efter i amnestifrågan i sista stund. Allt arbete de lagt ned sopas bort på bara ett par timmar, förhoppningsvis är de riktigt förbannade. De brukar vara bra på det i andra sammanhang.

3. Marita Ulvskog, partisekreterare (s)
Tidigare en av de mer frispråkiga socialdemokraterna. Margaretha Winberg skickade han till Brasilien, Marita fick platsen som partisekreterare och därmed var hennes tunga bunden. Frustration är förmodligen ordet som passar här.

4. Peter Eriksson, språkrör (mp)
Är nog ganska sliten vid det här laget, budgetprocesser är förmodligen ganska jobbiga, särskilt om man driver oposition mot sina allierade. Att dessutom vara den minst kända partiledaren suger...

5. Gudrun Schyman, taleskvinna F!
Spaltmeter har skrivits om årsmötet i helgen, dock får man förmodligen mäta de positiva omdömena i spaltcentimeter. Avhoppen avlöser varandra och framtiden ser inte ljus ut, ska hon ro detta i land krävs en insats utan dess like. Men om vi pratar om att bära någon annans kläder så bär jag gärna Gudruns i detta fall, hon är frän och jag gillar röda kavajer.

13 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

vad hände med 3:e platsen

Marie sa...

ooops, Marita försvann, här kommer en uppdaterad version.

Eva Olofsson sa...

Du har en riktigt skön blog du Wickberg :-)

Anonym sa...

Men du marie...lite faktafel va?
Och inte minst, raljerande över duktiga personligheter...

Nerru, kolla upp vad som t.ex. Marita Ulvskog gör. Feministas etc. Men även hennes krönikor i Dalademokraten.

Margot Wallström är en av mina personliga idoler och hon är vice chef i Kommissionen...

och damen som du förväxlar med, Margareta Wihnberg, hon är ju både uppskattad ambassadör OCH krönikör/debatör i Sverige...

Dessutom, jag skulle gärna byta UPPDRAG (förtroendeuppdrag, inte jobb) med flera av dem.

Marie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Marie sa...

Ja du Kalle, för en gångs skull får jag nog ge dig rätt, i min stundtals förvirrade hjärna bytte jag ut Winberg mot Wallström, my bad och jag kommer åtgärda texten snartast.

Jag vill påpeka att jag inte har lagt några som hellst värderingar i personernas arbete eller kompetens, bara i den situation de befinner sig i.

Tillexempel så tycker jag faktiskt att Winberg kan vara rätt underhållande ibland, men förmodligen för underhållande för Persson. Det finns en orsak att hon är placerad i Brasilien men samtidigt slåss för att komma ut i media här hemma...

Marita får knäppar på näsan i tid och otid av Göran och det är nog inte många fler än de redan invigda som läser dalademokraten. Förmodligen får de, liksom jag, eksem av Göran Greider. Ursäkta, det där var elakt, men sant, så det får stå kvar...

Anonym sa...

Skriv i word först, de har stavningsprogram!

Anonym sa...

Jag ska erkänna att jag hoppades lite på en recension av Lars Ohlys jeansjackor när jag såg rubriken. För lite lockande är det ju ändå att fråga: Vilka politikers kläder kan du inte tänka dig att byta till dig?

Marie sa...

På begäran kommer här nästa lista... Vilka politiker jag inte skulle vilja byta kläder med rent bokstavligt. En ganska fånig lista egentligen, därför gömmer jag den här bland kommentarerna.

1.Lars Stjernkvist, visserligen en folklig klädstil, men kanske en aning för folklig? Som en korsning av Stig-Helmer och pappa Gustav i Svensson Svensson.

2. Lars Ohly, förmodligen har någon en gång sagt till Lars att hans blå ögon har en jeansaktig färg. Något som han till fullo anammat, 80-talet är över Lasse.

3. Per Nuder, Morgan Johansson och Hans Karlsson, samtliga ministrar, samtliga herrar i medelåldern (eller lite äldre...) och ALLTID i kostym. Visst, det funkar men måste man vara så tråkig? Tror inte heller att jag gör mig bra i kostym.

4. Kvinnor med tulpanbrosch, ni vet säkert vilken variant jag menar. En sån där poppig färglad sak som de senaste tio åren har funnits på varje pedagogisk människas bröst. Döda mig om ni nån gång ser mig med en sån.

5. Skulle inte heller vilja byta kläder med Maud, mina 180 cm går inte att kombinera med Mauds mycket blygsamma längd. Den synen skulle vara ganska rolig.

För sakens skull kommer här ett par mycket snyggt klädda politiker:

Gustav Fridolin (Mp), Birgitta Olsson (fp) och Tomas Bodström (s)

Anonym sa...

Tack Marie, det var ju skitkul! I princip håller jag med dig om det mesta. Fast Maud har riktigt raffiga kläder tycker jag, kan man inte förlänga?

Att Bodström skulle vara snyggt klädd håller jag inte med om, men det beror kanske på att jag sett honom i svartgula AIK-prylar. Svårsmält för mig som Hammarbyare. Sånt kan vara viktigt här i Stockholm.

Anonym sa...

Ledsen om jag behöver komma in och "rätta", eller "tycka".. men Morgan Johansson är knappast "medelålder"...

Däremot håller jag med dig om att flertalet politiker och företrädare skulle behöva en bättre klädstil. Även om jag inte delar din uppfattning kring Birgitta Ohlsson.
Ska du har en tjej som sjysst klädstil, så föreslår jag Ulrika Messing, Nina Unesi, Anna Sjödin eller Margot Wallström.

Marie sa...

Medelålder är väl kanske en definitionsfråga, men Morgan är ju ändå 35 år och knappast en purfärsk ungdom. Dessutom gör det egentligen honom ännu mer kvalificerad för listan...

Tyck och rätta precis hur mycket du vill Kalle, det är väl ändå delvis det bloggandet går ut på?