fredag, september 09, 2005

Fisar och Grisar i nytt parti.


Är helt enkelt tvungen att dela med mig av denna hysteriskt roliga nyhet i Värmlands folkblad. Skillingmark är en liten by i västra värmland, bara några mil från Norska gränsen. Sedan tidigare har de lokala feministerna slagit sina påsar ihop i FIS, feminister i samverkan. Men håll i mössorna för här kommer gensvaret...

Ett nytt parti har bildats, GRIS- gubbars rätt i samhället. 400 partimärken i form av gristrynen har redan tillverkats och delats ut. Kurt Emtman är initiativtagare samt "pratrör" och berättar att partiet redan har kampsånger som "hôcken är en riktig kär". Inte heller är partiet ett enfrågeparti, partiprogrammet har tio punkter bland annat; fri kläm på tandkrämstub, frigång på kvällar, rätt att djupandas på natten samt ensamrätt på fjärrkontrollen.

Skönt med lite humor som omväxling till könskrigsretoriken, det är ju faktiskt så att vi ska ro jämställdhetstanken i land tillsammans och då behövs en del befriande skratt. Kanske ska tipsa FI:s årsmöte om den nya partibildningen.

Inga kommentarer: