måndag, september 19, 2005

Bäst i Klassen!


Aftonbladet har undersökt partiledarnas verklighetskontakt, vem vet bäst vilka frågor som är viktigast för väljarna i valet 2006? Maud var den enda av partiledarna som lyckades pricka in alla tre frågorna...
  1. 1. Kraftfulla åtgärder för att sänka arbetslösheten.
  2. 2. Bättre vård av våra gamla.
  3. 3. Sänkt skatt på bensin.

Bibehållen verklighetskontakt är avgörande när valet ska avgöras och det är inte första gången Maud visat att hon har båda fötterna på jorden. Läs mer om aftonbladets undersökning här.

Tänkte att bilden kunde passa, egentligen gjorde jag den till vår medlemstidning här i Värmland. Skrev en krönika om att sätta Maud på tronen, även om det är en högoddsare att Centerpartiet ska knipa statsministerposten så tror jag att det är den visionen varje valarbetare måste ha, hela tiden, varje sekund. I mina ögon bevisar hon gång på gång att hon platsar, men det kanske är för att jag redan är medlem i fancluben...

4 kommentarer:

Anders Dahlberg sa...

Hon har frälst mig också. Flera gånger, fast jag är ju också medlem i fan cluben

Anonym sa...

Sorry Marie, man jag tror inte ett uns på Maud som stadsminister...
Och chanserna att hon under sin livstid skulle få chansen till detta, är milt sagt minimala... Ledsen om jag krossade din dröm nu.

Däremot skulle hon säkert kunna få vara minister i en borglig regering. Om nu centerpartiet går med på utbyggd kärnkraft (m + fp), höjda utsläppsrätter (m), indraget glesbyggdsstöd (m + kd) etc.

Men även där tror jag inte det sker. Är ganska övertygad om att (S + V+ Mp) regerar vidare även efter 2006. Inte minst för miljöns skull ;)

Marie sa...

Hur många tror du tippade att Göran Skulle bli statsminister?

Statliga vattenfall investerar 70 miljarder i tysk kolkraft. Detta är den största energiinvestering som gjorts sedan kärnkraften byggdes. Är detta en vettig energipolitik? På vilket sätt gynnar detta miljön? Kanske läge för nya ägardirektiv? Jag är inte övertygad om att detta gynnar regeringens anseende i miljökretsar.

Visserligen finns det skillnader även i den borgerliga politiken, men man kanske ska dra sig till minnes att Miljöpartiets lösningar på miljöproblemen bland annat är nolltillväxt och höjd bensinskatt.

Anonym sa...

Jag håller med Kalle, att Maud skulle bli statsminister är lika chans som att moderaterna skulle på allvar vilja kämpa för de svaga i samhället utan att låta dem lida på kuppen.

Inte konstigt att Göran blev statsminister, han leder faktiskt Sveriges största parti, men en stor suck, hoppas att detta förändras och (S) har gjort sitt sista som styrande. Även (V) har gjort sitt med sitt dravel.

Tack vare vår "avveckling" av kärnkraft måste energibolagen köpa kraft från utlandet ofta från skitig kolkraft i Danmark och Tyskland. Är detta en bra miljöpolitik ? I folkomröstningen ang. kärnkraften röstade faktiskt inte Svenska folket för att avveckla denna till varje pris, utan avveckla när det är möjligt utan att förstöra miljön.

De som är naiva tror att vi kan i framtiden enbart få vår energi från vatten- och vindkraft. Elkonsumtionen ökar varje år och ska Sverige kunna behålla lite industri måste vi ha en billig, effektiv och driftsäker energi. Detta får man enbart genom kärnkraft och/eller i framtiden fusionkraft vilket Sverige borde satsa mycket mer på då denna sistnämnda form inte avger föroreningar.

Tänk på detta om energi när (C) ska diskutera tillväxt inom näringslivet.