lördag, januari 28, 2006

Låt bli familjen Hägglund.

"Vi kristdemokrater tror att det bästa sättet att hjälpa barn är att stötta familjen. Föräldrarna är av ojämförbar betydelse i barnens liv. Investeringar i föräldrarna är därför investeringar i barnen."

Så skriver Göran Hägglund i dagens DN debatt. Jag delar inte den kristdemokratiska analysen, jag gör verkligen inte det. För mig kommer alltid den minsta enheten att vara människan - inte familjen.

En familjestation och en dygnet runt bemannad jourtelefon för familjen ska inrättas, i samtliga kommuner. Jo, jo, snacka om att öka utgifterna! När Kristdemokraterna i Tyskland har tagit över landet och vågar ha visionära diskussioner om marknadsliberala reformer, plattskatt och skattesänkningar sitter kd i Sverige och hittar på popp-politiska förslag utan relevans. Hägglund är inte Merkel direkt.

4 kommentarer:

Bulten i Bo sa...

Du vet att du inte får någon kritik mot texten i denna typen av inlägg från mig.

Kan dock inte låta bli att besservisseraktigt påpeka att rubriken hade blivit mer tydlig med ett inskjutet komma.

Dvs, "Låt bli familjen, Hägglund" istället för "Låt bli familjen Hägglund".

Men OK, ett litet riskorn till kontrovers kan jag väl kosta på mig att så: När jag på mitt heltidsarbete tjänar tjänar cirka tre gånger så mycket som min dotter gör på sitt arbete som vårdbiträde....

.....då har jag svårt att hitta den där fullständiga indignationen över den fruktansvärda orättvisan att jag betalar någon procent mer i skatt än vad hon gör.

Därför har nog både hon och jag svårt att fascineras över kraven på en "platt skatt".

Marie sa...

Jag ber om ursäkt för det uteblivna kommat. I den aspekten har du helt rätt.

Skönt att du inte har någon indignation över att betala skatt. De flesta människor tycker att det är viktigt att vi betalar skatt, därför att vi vill ha offentligt finansierad vård, skola och omsorg. Tyvärr går bara var tredje skattekrona till detta, med ett totalt skattetryck på över 60% känns det lite surt.

Jag är övertygad om att en plattskatt skulle leda till att hjulen snurrade fortare, vilket i sin tur leder till mer pengar i statskassan och mindre pengar till AMS. Mer pengar över i plånboken för vanliga människor och mer satsningar på vård skola och omsorg. Det är inte RIMLIGT att ett land med värdlens högsta skattetryck inte har världens högsta välfärd.

Tack för riskornet Bulten, jag överlever kritik också :-)

Markus "LAKE" Berglund sa...

Trevlig kommentar av Bulten. Konstruktiv och nyaserad, om än lite "off topic". Mer sånt, Bulten!

Nickersson sa...

Jag tycker att religion inte ska blandas med politik. Kristdemokraternas unkna familjevärderingar är ett direkt resultat av deras tro på Bibeln, vilket jag för död och pina inte vill bli påtvingad.