onsdag, februari 08, 2006

Welcome to Casino à la SSU

Den moral sossarna sätter upp för andra gäller uppenbarligen inte dem själva. I en artikel publicerad på svt.se den 24 november ondgör sig regeringen över det fruktansvärda utländska spelbolagen. Man redogör för en rad regler som satts upp för Svenska spels framtida pokersatsning.

Men helt plötsligt verkar s, ssu, samt div. samarbetsorganisationer inse att här finns pengar att hämta... Nu är poker inte längre ett påfund av djävulen själv, utan ett smidigt sätt att fylla kassan i ospecificerade ideella organisationer.

Tänkte att jag skulle forska lite mer i detta, började på ssu:s hemsida, men den har legat nere i flera dagar, så där fanns inget att hämta. Fortsatte till sap.se, men där fanns absolut ingenting. Surfade vidare till Expressen där jag kunde läsa att stora delar av ansökan nu är hemligstämplad.

Ingvar Hedlund på Expressen ställer följande fråga till partikassören:

Är det lämpligt av partiet att starta nätpoker, ett spel vars skadeverkningar drabbar många ungdomar?
- Ja, det tycker vi. Därför att om regering och riksdag har bedömt att Svenska Spel kan bedriva nätpoker tycker vi att det är rimligt att man har någon form av likabehandling, att alla aktörer har möjlighet att bedriva nätpoker som lyder under svensk lagstiftning, säger Tommy Ohlström

Sossarna verkar tro att det är någon annan som har makten. Varför skulle de annars demonstrera mot sin egen politik en gång varje år, varför skulle de annars se sig själva som en fristående aktör gentemot en regering som består av, just det, dem själva. Varför gäller åsikter och värderingar andra, men inte dem?

Aaaah, det var dagens avreagering! Nu ska jag försöka andas ett tag.

Ps. Såg precis på Re:agera, västerbotten. Anna Sjödin debatterar mot Centerpartisten Helena Lindbladh om ungdomsarbetslösheten. Jag vill bara påpeka att Anna lovar ”hundratusentals nya jobb nästa år”. Hur hon ska lyckas med detta sa hon dock inte. Ds.

1 kommentar:

Anonym sa...

De e klart de tror nån annan har makten de gör de ju alltid när inte vill visa sin dubbelmoral öppet.