torsdag, april 05, 2007

Jodenius i DN

Jag sitter i en solvägg hemma i Ämterivk, har letat fram min gamla Fristadsjacka ur garderoben och dricker kaffe ur en Centermugg från stämman i Sunne 1998. Känns otroligt skönt att bara få vara en riktig mupp, här är det ingen som ser mig.

Läser i dagens DN om min före detta pressekreterarkollega Per Jodenius. På tisdag börjar det rättsliga efterspelet till dataintrångsskandalen i Folkpartiet. I DN hävdar Per att både Fredrik Malm och Nina Larsson kände till intrången. Någon ljuger uppenbarligen. Det är dumt att spekulera, men jag upplever både Nina och Fredrik som personer med stark rättspatos och har svårt att se att de skulle ha vetat något om vad som skedde...

Per gick långt över gränsen, det insåg han nog tämligen snart. På något sätt hade man byggt upp ett politiskt klimat där man istället för att tala om vart gränsen gick uppmuntrade honom att gå ännu längre. Flera personer i Folkpartiets ledning visste om vad som skedde och valde att dra nytta av informationen. Det var Pers karriär som var i riskzonen, inte deras.

Makten framför allt, verkar ha varit Folkpartiets devis i valet.

1 kommentar:

Bulten i Bo sa...

"Nina och Fredrik", jag antar att du inte menar det gamla danska artistparet utan att det rör sig om Nina Larsson som agerar hårt för att få fler svenska ungdomar krigandes i Afghanistan och Fredrik Malm som uttalat sig för en amerikansk invasion av Iran.

Att dessa människor skulle vara besattat av en speciell "rättspatos", OK, det får vara din åsikt.

Försök tänk dig situationen av att du skulle ha kommit på ett sätt att på din arbetsplats kunna logga in på sossarnas interanät. Nog skulle du bli lite sugen på att dela med dig av din hemligeht till Federley, eller? Hur troligt håller du det att du skulle kunna hålla på med detta utan att någon på din arbetsplats skulle få reda på din lilla hemlighet?