måndag, april 30, 2007

Krönika

Här kan du läsa min krönika på politikerbloggen. Känns som att jag är i ett fantastiskt sällskap, Ohly, Wetterstrand och Wickberg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Vi äger så lite som en hundradel av allt som går att äga på jorden"

Det där är lögn. Bara brittiska kvinnor äger mer än en procent av världens tillgångar.

Bulten i Bo sa...

Gudrun Schyman har fattat detta med ägande. Att äga aktier innebär makt, du kan knalla in på bolagsstämman, skaka hand med Wallenberg och sedan hävda att styrelsen i ett det företag du äger tillsammans med honom faktiskt ska vara jämställd.

Nja, det fungerar väl så att Wallenberg kan säga "Tyck du det, men så länge jag äger 1 miljon aktier mer än du, så blir det som jag bestämmer". Det system som du beskriver, att Gudrun och Marcus ska ha varsin likaberättigad röst i frågan, är ett helt annat ekonomiskt system vars namn jag inte tror att du vill ha skrivet på din blogg!

Det behövs också en förändrad attityd, alla som har läst Kalle Anka vet att Joakim von Anka blev rik genom hårt arbete i Klondyke.

Jag är inte så hemma i min Anders And, men jag gissar av sammanhanget att det handlar om att hans farbror blev rik genom att leta upp guld i Klondyke.

Om vi då antar att det finns oändliga mängder guld att gräva fram i vår värld, då är ju den bistra sanningen den att ju fler flitaiga grävare, desto mer guld kommer världsmarknaden att erbjudas och desto lägre priser (tillgång vs efterfrågan) på guldet.

Och desto mindre förmögenheter att handla Audis för, om man säger så.

Men skog är bra, där håller jag med dig.