måndag, augusti 13, 2007

Public service - i allmänhetens tjänst

Efter lite efterforskningar kan man konstatera att det nu finns etthundra lagliga ställen som SR kan annonsera på, mer om detta kan man läsa här. Dessutom drar tjänstemännen på Stadshuset slutsatsen att agerande, likt det SR ägnar sig åt, kan leda till grov kriminalitet och allmänt förfall. Utdrag ur tjänsteutlåtande 2006-540-01474;

"Miljöer som inte hålls efter vad gäller t ex olaglig affischering, klisterlappar och klotter uppfattas som områden som ingen bryr sig om. Ett sådant område riskerar att "gå ner sig"och enligt den sk "Broken window"- teorin tenderar brottsligheten att öka i dessa områden. Ett samhälle som visar tolerans mot ordningsstörningar och småbrott öppnar sig enligt detta resonemang för grov kriminalitet. Därför är det viktigt att reagera på tendenser till förfall."

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är "Broken window"-teorin?

"Broken Window Fallacy" har man hört talas om.. Men var hittar man något om "Broken window"-teorin?

http://en.wikipedia.org/wiki/Parable_of_the_broken_window

Anonym sa...

Det står ju i texten vad det är..?

Det är ett begrepp som brukar slängas runt i ämnen som kulturgeografi. Går ett område ned sig lite är det början på en självförstärkande spiral med resultatet att tyngre kriminalitet utvecklas. Därför bör, enligt teorin, nolltollerans utövas mot även lättare "kriminalitet" som graffitti, m.m.

/O

Anonym sa...

Det är f.ö samma resonemang som används (felaktigt) i drogdebatter.

Anonym sa...

Hej Marie, bra skrivet, bra ämnen, men har du inget RSS-flöde?

Marie sa...

Hmm, om jag visste vad ett RSS-flöde var så kanske jag skulle ha det. Tekniska lösningar på webben är inte my cup of tea.

Sundevall sa...

Marie, gå in på inställningar > Webbplats-feed och låt "blogginlägg-feed" stå på "fullständig". Detsamma med de två andra alternativen. Jag tror det gör att ett RSS-flöde (ren text, typ, går att läsa snabbare än en grafisk site) skapas.

/O

Magnus Persson sa...

Det finns ett flöde (jag prenumererar på det hemma). Det är dock inte med i mallen för Maries blogg (vem det nu var som designade sidan lyckades radera taggarna som ska stå i HTML-dokumentets sidhuvud). Tänkte faktiskt på att det inte syns på sajten själv för några veckor sedan...

När jag kommer hem från jobbet ska jag kunna rota fram kod som borde stå där, och mejla över till Marie, så får du be vem det nu var som ordnade tabben att laga problemet, eller om jag lyckas förklara väl kanske fixa det åt dig.

Marie sa...

Lovely! Tack och bock Magnus. Om jag får någon kod av dig så ska jag nog kunna fixa detta...