fredag, augusti 03, 2007

Vilken soppa

Semesterdagarna börjar ta slut. På måndag är det jobbet som gäller igen. Idag har jag varit hos frisören och återfått mitt bruna hår, som under sommaren har varit ganska blont. Jag och frisörskan hade dock inte riktigt samma uppfattning om hur "ljusbrunt" ser ut...

Jag har ätit linssoppa till lunch, vilket osökt får mig att tänka på en annan soppa. SSU:arna fortsätter att bråka, denna gång handlar det om värmlandsdistriktet som lämnat in felaktiga upplysningar om studiecirklar.

Det är inte konstigt att detta avslöjas innan stämman. Kalle som är ordförande i Värmlands SSU är också förbundsstyrelseledamot, samt den person som verkar rodda ihop Laila Naraghis kampanj. Allt hänger ihop.

SSU verkar ha en riktigt rutten organisationskultur. Jag hoppas att Naraghi tar hem ordförandestriden, men hon kommer att en gigantisk arbetsuppgift framför sig om hon har tänkt ena organisationen.

Den mest ruttna ingrediensen i soppan är ändå att det spiller över på oss andra. Politiska ungdomsförbund håller på att bli synonymt med mygel, fiffel och maktspel. Det är långt farligare än att tappa medlemmar, eller att få mindre ekonomiskt stöd.

1 kommentar:

Holmin sa...

Att SSU fuskar kan väl inte förvåna någon? Det sitter nog tyvärr i väggarna hos dem. Det vi får hoppas är att vi i alliansen inte har några hundar begravda i våra föreningar utan att vi tål en närmare granskning.