söndag, januari 11, 2009

EU tycker att du ska köpa tulpaner
Det finns ofantligt många fördelar med EU. Tyvärr schabblas många av dem bort av människor som tror att EU kan bli en allomfattande kraft, som genom ett trollslag kommer Unionen att lösa alla våra problem. Att, genom EU, se till att alla barn får frukt i skolan, är ett sådant exempel. Ett annat är denna kampanj som mötte mig vid Råckstads tunnelbanestation.

Jag hyser den djupaste sympati med EU:s hårt arbetande tulpanodlare, de är förmodligen överlyckliga över möjligheten att få en skattefinansierad reklamkampanj. Men what the hell, någonstans kan man tycka att någon borde dragit i nödbromsen. Tänk er samtalet på mötet där beslutet diskuterades;

- Men tulpaner är ju fina, min fru gillar dem.
- Ja, och det är viktigt för Holland.
- Japp.
- Vi måste tänka på folkhälsan såhär i lågkonjukturen också, viktigt att människor får lite glädje i hemmen.
- Absolut, vi kör.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gå med i tulpan-protesten!

http://infallsvinkel.wordpress.com/2009/01/15/med-en-enkel-tulipan-uppa-eu-valdan/

Peter Olevik Dunder sa...

Galen offentlig finansiering gynnar itne EU. Däremot är det helt rätt att EU-finansierade kampanjer skyltas med europaflagga och text.

Min uppfattning är att EU-projekt i Sverige inte ger vederbörlig uppmärksamhet till finansiären. Med andra ord mer skyltning, då kan vi se både de bra och de galna projekten och förhoppningsvis arbeta bort de galna/dåliga.