måndag, januari 12, 2009

Saker jag gillar med Sunne

Jag är tillbaks i Stockholm. Det är med blandade känslor, en rusig lycka över saker som sushi, take-away-kaffe, centralvärme och goda vänner. Men också med en viss saknad. Ingenting är bättre än Värmland, Sunne och Ämtervik. Det är möjligt att du (av många märkliga anledningar) inte förstår varför; här kommer därför några saker jag älskar med min hemkommun:

- När man ringer till taxin i Ämtervik svarar Anneli med att fråga hur jag har det i Stockholm. Sen skriver hon upp mig på en lista, och ringer under kvällen för att kolla hur läget är och när jag vill åka hem från partyt. Service.

- Att man kan slå upp lokaltidningen och mötas av en kaxig dubbelsidig annons från Fryksdalens Sparbank med texten "I Fryksdalen finns ingen finanskris". Kaxigt.

- Att Sunne, som första kommun i landet, har skaffat en privat sjukförsäkring till samtliga anställda. Detta innebär tillexempel att en undersköterska med åderbråck får gratis specialisthjälp på ett par veckor. Smart.

- Att man utan att skämmas, trots sin mogna ålder, kan ta en tur till Greta i Ängen. Där åker man pulka och köper våfflor som fortfarande kostar åtta kronor styck. Gretas prisnivåer är lika eviga som hennes engagemang. Stort.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www.blogged.com/