måndag, oktober 10, 2005

Moore Magazine - granskningen.

I fredags damp ett brev ner i brevinkastet. Döm om min förvåning när jag såg avsändaren - Moore . I pur nyfikenhet slet jag upp kuvertet, varför skickade de ett brev till mig?I brevet läser jag följande:

"Välkommen som prenumerant på Moore Magazine! Moore Magazine ska vara Sveriges bästa och roligaste livsstilsmagsin för män."

Polletten började långsamt trilla ner, detta var en hämndaktion. För par år sedan skrev jag upp en kollega till en prenumeration på tidningen Genus, här kom svaret... Prenumerationen på tre nummer kostade 49:- jag har gått och våndats ett par dagar nu, ska jag eller ska jag inte ge mina fattiga kronor till denna förkastliga verksamhet. Nu har jag bestämt mig, i tre delar ska jag granska tidningen Moore utifrån ett feministiskt perspektiv. Första numret dimper ner i lådan den 18 oktober, då börjar serien...

En första tanke, "ett livsstilsmagasin för män"... Visst, jag vet att killarna bara läser tidningen för de fantastiska artiklarna, men vad gör i så fall kvinnorna där, och vart har de glömt kläderna? Om Moores kvinnosyn är en livsstil, då har vi problem.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte enkelt att vara kille heller i detta landet. Vad har vi för tidningar att läsa ?

* Porr som Aktuellt Rapport, Hustler
* Halvsnusk som Café, Moore, Slitz, FHM
* Populärvetenskapliga tidningar som Illustrerad Vetenskap, Allt om Historia
* Datortidningar och Biltidningar

Finns säkert mycket mer... men men...

Får ett antal år sedan fanns även den mycket bra tidningen Mens Heath, men inte mer.

Vad ska man läsa om man är en man idag ? Inte lätt, Aftonbladet, Expressen som är skvallerpress ? Nej tack. King är ett bra nytt inslag men innehåller för dåliga artiklar.

Männen skulle också ha fler "riktiga" tidningar eller könsneutrala tidningar som dagstidningar ofta är men i magasinsformat med alla godsakerna för båda könen, alla raser, och alla åldrar i alla fall över 16-18 år.

Detta var bara en liten tanke från mig till dig :)

Marie sa...

Sant så sant, men vilka tidningar finns det då att läsa för kvinnor? Skrev ett inlägg om detta för ett tag sedan. Är man på humöret att man varken vill läsa om hur man blir smalare, eller hur man lever det stressfria livet, finns inte så mycket mer att välja på...

Tycker precis som dig Roberth, kanske borde jag starta en egen tidning, i så fall ska jag döpa den till "intressant" och sen ska jag bara ha reportage som jag själv tycker är bra, kanske riktar sig till en aning snäv läskrets, men det får i alla fall mig att sluta gnälla :-)

Magnus Andersson sa...

Ursäkta mitt aningen triviala inlägg men hur trillar en polett ner långsamt? :)

Marie sa...

Ibland har jag (och säkerligen du också) tuggumi i skallen, och då säger det sig självt att om man försöker stoppa i en polett så går det trögt. Fler frågor?

jimmy asklund sa...

Det är inte enkelt för någon att hitta intressanta tidskrifter. Jag vill absolut inte läsa Moore och liknande skit. (Jag skällde för övrigt ut en kille som ringde och ville att jag skulle prenumerera på Slitz!) Jag vill inte heller läsa dataspelstidningar och sånt, och inte Elle och liknande. Vad finns det kvar? Kulturtidskrifter! Men alla är ju inte intresserade av sånt. Men det funkar för mig. Ska bli kul att få ta del av din granskning!

Anonym sa...

Plaza är väl rätt ok? Längesen jag läste den dock.

George sa...

det ska bli mycket intressant att följa granskningen ...