söndag, april 23, 2006

Grattis Osynliga partiet!

"Vi vill inte ha era värdelösa åtgärder, vuxendagis, plusjobb eller volontärtjänster. Ska vi jobba ska vi ha en ordentlig lön, schyssta villkor, rätt till facklig organisering, a-kassa och semester! Minst!"

I morgon demonstrerar osynliga partiet mot Arbetsförmedlingen och arbetsmarknadsåtgärderna. Grattis, äntligen verkar poletten ha trillat ned! Nu är jag bara väldigt spänd på att få höra när syndikalistgänget har tänkt presentera egna förslag på hur nya jobb ska skapas. Det är lätt att slå på andra, särskilt om man inte behöver prestera något själv.

Hela pressmeddelandet kan man läsa på denna blogg

4 kommentarer:

Reas sa...

"I väntan på den frihetliga socialismen.." så har Syndikalisterna redan lagt fram förslag på hur man får nya jobb. Genom 6 timmars arbetsdag. Dela på arbetet som finns. Så att vissa slipper jobba ihjäl sig och vissa inte få något jobb allts!

Max Hobstig sa...

Jag läste pressmeddelandet

Kom på festlig aktion mot arbetsförnedringen.

Vi vill inte ha era värdelösa åtgärder, vuxendagis, plusjobb eller volontärtjänster. Ska vi jobba ska vi ha en ordentlig lön, schyssta villkor, rätt till facklig organisering, a-kassa och semester! Minst!


Det är bra ungar. Att ni går till Arbetsförmedlingen och demonstrerar. Kräv Jobb! Kräv bra Lön! Kräv Semester! Kräv ett Bättre Liv!

Å andra sidan funderar jag på vad Arbetsförmedlingen har för jobb. Jag trodde att Arbetsförmedlingen bara förmedlade jobb. I min enfald trodde jag att det var företag, stora som små, och olika förvaltningar som hade jobben.

Jag har en polare som har ett litet städföretag. Han skulle vilja anställa en gubbe till men har knappt råd. Fast han måste ha en gubbe till, för den personal han har, får slita häcken av sig. Min polare håller på att få grått hår av alla bekymmer. Han har annonserat i Arbetsförmedlingen tidning Platsjournal men inte fått napp. Fan vet hur det skall gå.

Mitt förslag är: Skit i Arbetsförmedlingen. Gå till något städföretag eller någon pizzeria och säg att ni vill jobba där. Kräv Jobb! Kräv bra Lön! Kräv Semester! Kräv ett Bättre Liv!

Anonym sa...

Åh, vad underbart! För att jag är ung så ska jag ta vilken skit som helst. Var det inte därför morfar slet i industrin och förlorade två fingrar för? Att jag skulle slippa slita likt honom.

När i helvete lyfter samhället som kapitalisterna lovar, när får vi som är barnen till dem som dött i era jävla maskiner valuta för de arbete som generationer tidigare lagt ner?

Anonym sa...

Hej Anonym,
klart du ska ha ett bra jobb, nu när din pappa skadades i arbetet.
Det minsta man kan begära.
Kan vi gå ut och slå sönder lite grejor för att poängtera din synpunkt.

Jobba i städföretag, va FAN, det är väl till för ytlänningarna, eller?
REAS vill införa 6 tim arbetsdag, JÄVLA SKIT, nu ska vi kräva 1 timmes arbetsdag, me ful lön.
VA FAN jobba ihjäl sig för skattens skull, näääää
jobba mindre , kräv mer
Nisse Lilltott