söndag, april 23, 2006

Kul vänstercitat


Sitter och kollar på en dålig dokumentär om vänsterpartiet. Faktiskt en riktig besvikelse, inte ens intressant. Däremot hade kommunstyrelsens ordförande i Fagersta kommun, Stig Henriksson, kvällens bästa kommentar angående att offentliga jobb inte skapar fler offentliga jobb. Jag älskar politiker med självdistans och humor. Må så vara att just denna är vänsterpartist. Såhär sa Stig:

"Det är som att försöka lyfta sig själv i håret. Vilket är svårt för fler än undertecknad."

Fritt citerat.

Bilden av Stig Henriksson är hämtad från www.vansterpartiet.se/fagersta

2 kommentarer:

Max Hobstig sa...

Offentliga jobb skapar inte fler offentliga jobb. Nya jobb skapas av de som producerar varor, inte tjänster. Storleken på den offentliga sektorn måste stå i relation till hur många produkter som produceras!

Det är ingen så kallad sanning. Det är elementär räknelära :-)

Anonym sa...

Jag anser nog att det citatet är en mycket ointelligent kommentar av denna person.

Det är sant att man inte kan så lätt lyfta sig själv i håret, men det offentliga är skattefinansierat och innebär att alla är med och delar på den bördan och då hjälper alla till med att lyfta honom i håret, betydligt enklare !

Men nu säger jag inte att jag är för en stor offentlig sektor, ibland kan det säkerligen vara stimularande för samhället med en start offenlig sektor inom vissa områden för det privata näringslivet, det kan fungera som en katalysator för uppköp av vissa tjänster och vidare effekter.

Men vi lever i en komplex värld ;)