måndag, april 10, 2006

LO:s medlemmar vill inte stödja sossarna

61 procent av de tillfrågade LO-medlemmarna tycker att det är fel att de genom sitt medlemskap stödjer det socialdemokratiska partiet.

Jag har jobbat till och från inom hemtjänsten och som vårdbiträde, tänk om jag bestämt mig för att satsa på det jobbet, tänk om jag hade velat ansluta mig fackligt, tänk om jag hade vägrat betala sex kronor per år till Sossarna. Vad hade hänt då? Många "tänk om" men diskussionen är intressant.

Läs mer om rapports sifoundersökning här.

5 kommentarer:

Anders Dahlberg sa...

Jag funderar nästan på att bli medlem i LO, skriva en motion om saken och se vad som händer med den...

Anonym sa...

Ja vem vill avra med i en arbetarfientlig fackförening som stödjer (s).
Missnöjet med facket är att de inte stärker deras rättigheter och inte flyttar fram deras positioner. Föraktet mot liberalernas arbetsfientliga högersvammel lever nog gott i stugorna.

Nickersson sa...

Marie, då hade du antingen fått gå med i Syndikalisterna eller startat en egen fackförening.

Anonym sa...

Inte funderat över att det är just LO:s medlemmar som genom kongress har beslutat att ha sammarbete med Socialdemokraterna?
Men det tycker du kanske är fel... val av ombud till en kongress, kongressbeslut etc...

Marie sa...

Kalle! Du menar alltså att alla LO:s medlemmar är Socialdemokrater?

Om jag nu skulle vilja gå med i LO, men inte betala mina sju kronor till er kassa, hur skulle jag, i demokratisk anda göra då?

Är det ok om jag vägrar? Eller måste jag betala pengar till en organisation som motarbetar det jag står för, bara för att jag vill vara med i ett fack?

Eftersom LO:s medlemar uppenbarligen inte vill finansiera sossarna kanske LO borde fundera över formerna för sin interna demokrati.