fredag, mars 17, 2006

Besök av s-studenter

Idag skulle S-studenter vara lite roliga. De ringde och meddelade att de har köpt en biljett till Maud, tur och retur Paris. De tänkte komma och lämna över biljetten med kvällspressen i släptåg.

Vår riksorganisation slet häcken av sig och på 40 minuter ordnade vi ett bildspel över ungdomars arbetslöshet som vi projicerade på väggen, vi köpte croissenter, samt en enkel biljett till Degerfors den 1:a maj. Degerfor(s) har sveriges högsta ungdomsarbetslöshet med 23,3%.

Biljetten var utställd till Göran Persson men överräcktes till Magdalena Streijffert, s-studenternas ordförande, som lovade att skicka den vidare....

Läs mer på www.cuf.se eller i Aftonbladets papperstidning från 2006-03-18

4 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Spännande "cliffhanger", eller tryckte du på fel knapp? ;-)

BTW- snygga bildet i Flicker!

Marie sa...

Jag tryckte på fel knapp... typiskt

Bulten i Bo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Bulten i Bo sa...

Enligt vad jag hört sägas nappade Göran Persson på erbjudandet, dvs han uttnyttjade den till honom givna biljetten, reste till Degerfors för att tala med de arbetslösa ungdomarna.

Direkt ditkommen möttes han av centerns massor (3 mandat av 41 i fullmäktige) som protesterade kraftigt.

Den store auktoriteten lät dock inför den samlade världspressen meddela att han avsåg att stå pall gentemot demonstrationerna och inte tänkte inte låta dem påverka den politik han för.

"Egentligen kan man se oroligheterna som ett rättesnöre", meddelade han den församlade pressen. "Degerforsborna är generellt oroliga själar med starka särintressen som ofta gör sig hörda. Degerfors centerpartister är inte mindre oroliga själar. När de är sura kan man lätt drista sig till att man är rätt ute."

"En grupp mer eller mindre intellektuella från den värmländska centern surfar på den oro som finns hos många värmlänningar just nu. Man gör det skickligt och lyckades förrigår(sic) få ut tusen människor på gatorna."

"Jag tror att de lika gärna kunde ha demonstrerat mot WTO, USA , GMO eller vad som helst. Aggressionerna vill ut och centerfraktionen lyckades styra över ilskan på ungdomsarbetslösheten", avslutade han och åkte hem!

Så skulle det kunna ha varit, eller hur?